ΕΛΛΑΔΑ

Αθώωθηκε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης (pics)

Αθώωθηκε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης (pics)
EUROKINISSI

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλλει ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 δεν παραχωρήθηκε στη Χρυσή Αυγή δημοτικός χώρος, κατά την προεκλογική περίοδο.

Η απόφαση της αθώωσης ακολουθήθηκε από πολλά χειροκροτήματα, όσων βρίσκονταν στην αίθουσα για να σταθούν στο πλευρό του κ. Πελετίδη.

Και όσοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν έλαβαν το νέο της απόφασης.

peletidis 3

Υπενθυμίζουμε πως ο δήμαρχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο συνοδεία αριθμού πολιτών που του συμπαραστέκονται, ενώ το παρών - για να σταθεί στο πλευρό του - έδωσε και ο δημοφιλής ηθοποιός, Κώστας Καζάκος.

peletidis 2

Τι δήλωσε ο Κ. Πελετίδης μετά την απόφαση

«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής», τόνισε ο δήμαρχος μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

peletidis 1

«Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης», συνέχισε και κατέληξε:

«Είμαστε μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

«Να μπει φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας», ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η ανάγκη να μπει φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, καθίσταται επιτακτική», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση.

peletidis 5

Μια εύλογη απόφαση, όπως σημειώνει, «που ακυρώνει την τακτική εκτόξευσης απειλών μέσω δικαστικών διώξεων, που ακολουθεί η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η αθώωση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τη μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του από τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη, συνιστά μια εύλογη απόφαση που ακυρώνει την τακτική εκτόξευσης απειλών μέσω δικαστικών διώξεων, που ακολουθεί η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ».

peletidis

Σημειώνει πως «η επιλογή του Κ. Πελετίδη να μην παραχωρήσει στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο, για την οποία του είχε ασκηθεί η μήνυση, δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για το ρόλο που καλείται να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού».

«Η ανάγκη να μπει φραγμός στους εχθρούς της δημοκρατίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους, καθίσταται επιτακτική», υπογραμμίζει.

peletidis

(πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi)

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου Πάτρας με την Χρυσή Αυγή

Στις 23 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου της Πάτρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ