ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας (pics)

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Σηκώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με πάγιο αίτημα να αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Νωρίτερα:

Για να μπορέσουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα Πέμπτη, δύο δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12.00 μ.μ.-14.00μ.μ. και 14.00μ.μ.-16.00μ.μ.

nikol2
nikol copy

Η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια και να καθιερωθούν επίσης στα Επαγγελματικά.

nikol3 copy
nikol2 copy

Παράλληλα, ζητούν επίδομα ανεργίας για όλους τους αναπληρωτές για όλη την περίοδο ανεργίας, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας με καθεστώς ίδιο με των μόνιμων, δωρεάν σίτιση και μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μεταφοράς, αλλά και επίδομα θέρμανσης.

nikol3 copy copy
nikol4

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: «περίπου 23.000 αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί».

nikol5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ