ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Καλά στην υγεία τους οι πυροσβέστες που έσωσαν 90χρονη μέσα από τις φλόγες

Μυτιλήνη: Καλά στην υγεία τους οι πυροσβέστες που έσωσαν 90χρονη μέσα από τις φλόγες
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι δύο πυροσβέστες που έσωσαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης μια 90χρονη από το καιόμενο σπίτι της στη Μυτιλήνη, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της πόλης, όπου διακομίστηκαν –ο ένας με εγκαύματα και ο δεύτερος με αναπνευστικά προβλήματα-, ωστόσο η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται ακόμη.

Η πυρκαγιά πιθανόν είχε εκδηλωθεί από αναμμένο τζάκι σε μονοκατοικία στην περιοχή Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης. Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της, επιχείρησαν έξι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με ένα πυροσβεστικό αυτοκίνητο. Οι δυο άνδρες από το σώμα, όταν διαπίστωσαν ότι μέσα στο σπίτι ήταν εγκλωβισμένη και πεσμένη στο πάτωμα μια ηλικιωμένη γυναίκα εισέβαλλαν στην οικία με κίνδυνο της ζωής τους και κατάφεραν να τη σώσουν. Στην προσπάθεια τους όμως τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν οι δυο πυροσβέστες. Πάντως μιλώντας για το γεγονός στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων βορείου Αιγαίου μίλησε για σοβαρό πρόβλημα στα μέσα ατομικής προστασίας που έχουν να ανανεωθούν εδώ και περίπου 10 χρόνια. Επίσης, μίλησε για έλλειψη προσωπικού, όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

Όπως είπε ο ίδιος, μετά την αναγκαστική άδεια στους πυροσβέστες πενταετούς θητείας μέχρι να διευθετηθεί το θέμα της νέας σύμβασής τους, το πυροσβεστικό σώμα λειτουργεί μειωμένο κατά το 1/3 της δύναμής του και οι υπάλληλοι καλύπτουν και τα κενά των συναδέλφων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ