ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2017: Στην τελική ευθεία για το καρναβάλι στο Ρέθυμνο

Απόκριες 2017: Στην τελική ευθεία για το καρναβάλι στο Ρέθυμνο
eurokinissi (αρχείου)

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι, με εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εμπλουτισμένες με νέες πρωτότυπες ιδέες και δράσεις που έχουν προγραμματισθεί.

«Είμαστε άριστα προετοιμασμένοι για την διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού και για την υποδοχή των επισκεπτών μας. Σε άψογη συνεργασία, όπως κάθε χρόνο, με όλες τις αρμόδιες αρχές και φορείς, υποσχόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους όσοι βρεθούν κοντά μας αυτό το τετραήμερο» δήλωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ενώ τόσο από πλευράς διοργανωτών όσο και από φορείς συστήνεται η προσοχή και ασφάλεια προς όλους, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα, δίνοντας παράλληλα οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες και στους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση.

Για αύριο Παρασκευή οι κρητικές παραδοσιακές καντάδες, από το απόγευμα με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, και οι περισσότεροι μουσικοί της πόλης με τις ομάδες του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, θα αναβιώνουν το έθιμο της κρητικής καντάδας. Δεκάδες λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κρητικές μαντινάδες, θα στολίσουν με τους σκοπούς τους, τους δρόμους της πόλης.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας θα είναι η παιδική παρέλαση, η οποία ξεκινάει στις 5 το απόγευμα με χιλιάδες παιδιά, που θα ξεκινήσουν από το κέντρο και θα τερματίσουν στο 3ο Γυμνάσιο, για ένα μεγάλο παιδικό πάρτι.

Εκείνη την ώρα, γύρω στις 9, θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, με τα βραζιλιάνικα κρουστά Batala Creta, που θα δώσουν το σύνθημα στις ομάδες του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, οι συμμετέχοντες των οποίων φορώντας τις στολές από παλαιότερες διοργανώσεις, αλλά και επισκέπτες της πόλης θα περιδιαβούν στους δρόμους για να καταλήξουν στις 22:30 στην πλατεία Μικρασιατών για μία μεγάλη συναυλία, αναμένοντας όλοι μαζί πια το ξημέρωμα της Κυριακής 26 του μήνα, για την προετοιμασία και τον τελικό συντονισμό της μεγάλης παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 2.00 το μεσημέρι.

Οι καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 30, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 15.000 άτομα, συνοδευόμενα όπως κάθε χρόνο, από το Βασιλιά Καρνάβαλο και τη συνοδεία του.

Όλες οι υπηρεσίες του νομού βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη και την Ελλάδα, ενώ έχουν κοινοποιηθεί αρμοδίως, τόσο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ο προγραμματισμός του πάρκινγκ, αλλά και η καθολική απαγόρευση των υπαίθριων ψησταριών και των παράνομων μικροπωλητών, που είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από πλευρά τους, οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης, καλούν τον κόσμο να εμπιστευθεί τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα, ενώ στην όλη διοργάνωση, σημαντική θα είναι η βοήθεια και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αφού και φέτος θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί παροχής βοήθειας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ