ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Τι προβλέπει ο Καλλιάνος για το τριήμερο

Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Τι προβλέπει ο Καλλιάνος για το τριήμερο
EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρόβλεψη του καιρού για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προχώρησε με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο καιρός από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα θα θυμίζει... Βρετανία, με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

«Με “βρετανικού τύπου” καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά στοιχεία είναι απογοητευτικά για όσους θέλουν να αποδράσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα σε πολλές των περιπτώσεων και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές», σημειώνει ο μετεωρολόγος και προσθέτει:

«Μάλιστα, πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας».

«Όπως και να έχει όμως, το τριήμερο της κ. Δευτέρας δεν προβλέπεται (σε γενικές γραμμές) ευνοϊκό για όλους αυτούς που ανέμεναν περισσότερο ανοιξιάτικες συνθήκες πάρα βροχές, σκόνη, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας», καταλήγει ο Γιάννης Καλλιάνος και παρουσίασε τις θερμοκρασίες των 5 μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας μας από το Σάββατο έως και την Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ