ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Δευτέρα: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για το τριήμερο

Κ. Δευτέρα: Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για το τριήμερο
Eurokinissi

Κορυφώνονται τις επόμενες ημέρες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον δήμο Πειραιά για το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Δημότες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι και τη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος "Otherview, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στον ανακαινισμένο πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, ενώ οι μικροί φίλοι θα ψυχαγωγηθούν με πληθώρα δραστηριοτήτων, φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορό, δημιουργική απασχόληση, παράσταση Καραγκιόζη, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα με τις εκδηλώσεις:

24/2/2017

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά υποδέχεται μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά και γιορτάζει τις Απόκριες, διοργανώνοντας πρωτότυπα εργαστήρια στο πνεύμα της Αποκριάς, δωρεάν για όλα τα παιδιά. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μάσκες από ζωγραφικά μοτίβα, εμπνευσμένες από ήρωες κινουμένων σχεδίων, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό πάρτι και βράβευση καλλιτεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

19:00 - Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Κλασσικής Μουσικής& Όπερας, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.

25/2/2017

10:30-11:00: Αποκριάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

11:00 - 14:00: Δραστηριότητες για παιδιά: Ομαδικά Αποκριάτικα Παιχνίδια: 3 ψυχαγωγοί που υποδύονται παιδικούς ήρωες παίζουν μαζί με τα παιδιά συνεχόμενα, διαφορετικά διασκεδαστικά παιχνίδια.

Ξυλοπόδαρος: Ο πανύψηλος φίλος των παιδιών με εντυπωσιακό κοστούμι παίζει με μικρούς και μεγάλους.

Μασκότ Γιγαντοστολή

Νεράιδα - Face Painter : 2 σταθμοί όπου οι νεράιδες μεταμορφώνουν τα παιδικά πρόσωπα.

Κατασκευή Χαρταετού Μινιατούρας: Ο τεχνίτης Προκόπης βοηθάει τα παιδιά και τα καθοδηγεί να φτιάξουν χαρταετό.

Κατασκευή Αποκριάτικης Μάσκας: Με πολλά και διαφορετικά υλικά και φαντασία το κάθε παιδί φτιάχνει τη μάσκα του.

Μουσική με DJ για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν παιχνίδια με επιτραπέζιο air hockey, catch the light, ποδοσφαιράκι, και 4 φουσκωτά παιχνίδια. Σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει επιτήρηση από ειδικούς.

11:30 - 12:30: Παράσταση Καραγκιόζη

12:30 - 14:00: Συναυλία του συγκροτήματος Otherview

26/2/2017

Αναβίωση της Τρούμπας του 1960 σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι: Η εποχή του 1960 θα αναβιώσει στην Τρούμπα, με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι, που θα πραγματοποιηθεί από καταστήματα της περιοχής, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τις 6:00 το απόγευμα και είναι υπό τη αιγίδα του δήμου Πειραιά.

27/2/2017 - Καθαρά Δευτέρα

Σαρακοστιανό Γλέντι στη Φρεαττύδα:Ο δήμος Πειραιά θα γιορτάσει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί, δωρεάν για όλους. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ