ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τον τόπο κράτησης των Τούρκων στρατιωτών που έφτασαν στον Έβρο

Μυστήριο με τον τόπο κράτησης των Τούρκων στρατιωτών που έφτασαν στον Έβρο

Το απόλυτο μυστήριο επικρατεί με τον τόπο κράτησης των δύο Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν τα σύνορα και βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, λίγους μόνο μήνεςς μετά την είσοδο στη χώρα με ελικόπτερο των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών, τους οποίους η Τουρκία εξακολουθεί να ζητά να εκδοθούν.

Την ώρα που επικρατεί η απόλυτη μυστικότητα από τις ελληνικές αρχές στο που κρατούνται οι Τούρκοι στρατιώτες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζει ότι οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

Εξαιτίας των φημών που οργίαζαν για το πού βρίσκονται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το σημείο.

Ήταν τέτοιος ο θόρυβος που έχει προκληθεί που ακόμα και κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά που μεταδόθηκαν από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό πως οι δύο Τούρκοι κομάντος κρατούνται από την ΕΥΠ.

Υπέβαλαν αίτηση ασύλου

Οι δύο άντρες φέρεται να έφτασαν πριν από ημέρες στην Αλεξανδρούπολη υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ αποκαλύφθηκε πως πριν τρεις ημέρες υπέβαλαν αίτηση ασύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι φέρονται να έχουν παραδεχθεί πως ήταν στην ομάδα των στρατιωτικών που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η νέα αυτή εξέλιξη είναι σίγουρο πως θα δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, που τον τελευταίο καιρό παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος με τελεσίδικη απόφασή του δεν έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας που επιμένει με όλα τα νομικά μέσα να πιέζει για την έκδοσή τους, ενώ υπήρξαν και από ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους απειλές και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ