ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκληση: Σκίτσο Κολοκοτρώνη και Μπότσαρη να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

Πρόκληση: Σκίτσο Κολοκοτρώνη και Μπότσαρη να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό

Η προκλητικότητα των Αλβανών εθνικιστών ξεπέρασε κάθε όριο. Σε σελίδα στο facebook, ανέβασαν ενυπόγραφο σκίτσο που αναπαριστά τους ήρωες της επανάσταση του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Μάρκο Μπότσαρη, να σχηματίζουν με τις παλάμες τους τον αλβανικό αετό.

Η πρόκληση αυτή έρχεται σε συνέχεια του περιστατικού με τους επτά νεοσύλλεκτους στρατιώτες, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου, οι οποίοι ανέβασαν φωτογραφία τους στο διαδίκτυο, σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του “αλβανικού αετού”, σύμβολο των υποστηρικτών της μεγάλης Αλβανίας.

a75da28e 02be 4fdb 84f2 75bf778e5dc7
690 60ac2b8a 97c8 45e0 9470 15a9a6103853

Τότε, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε αντιδράσει άμεσα, με βαριές "καμπάνες" στους επτά νεοσύλλεκτους φαντάρους που «πόζαραν» στην επίμαχη φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πενήντα (50)ημερών, που είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να επιβάλλει.

Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας, δηλαδή σε 60 ημέρες φυλακή.

Το ΓΕΣ χρειάστηκε να παρέμβει σε μία ακόμη περίπτωση, στον απόηχο της υπόθεσης των επτά, όταν ένας ακόμα στρατιώτης φωτογραφήθηκε, σχηματίζοντας με τα χέρια του τον αλβανικό αετό και διέρρευσε τη φωτογραφία του στα social media.

Επρόκειτο για έναν 19χρονο στρατιώτη, ο οποίος υπηρετεί στα ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου)

1d2b9f83 3508 4ffb a784 1334f757de77

Ο Έντι Ράμα πάντως, στον απόηχο των διαδηλώσεων της κεντροδεξιάς κατά της κυβέρνησής του, έδωσε το παρών –για πρώτη φορά- σε ημερίδα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στου Αγίους Σαράντα.

Ο Έντι Ράμα, έστειλε "μήνυμα" στην Ελλάδα, λέγοντας:

«Η ταυτότητα της Ελληνικής Μειονότητας είναι αδιαπραγμάτευτη και υπόθεση που δεν αφορά την ίδια, αλλά το κράτος στο οποίο αυτή ανήκει».

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κάλεσε την Εθνική Μειονότητα σε στενότερη συνεργασία με την κυβέρνηση, με την προτροπή να μη μετατρέπεται σε φερέφωνο πολιτικών, όπως είπε, που οδηγούν σε μεγάλες παρεξηγήσεις.

rama n13

Ο Ράμα εξήρε το ρόλο της ελληνικής εθνικής μειονότητας σε μια πολυφωνία στη χώρα που οδηγεί στην ενότητα και συμβίωση προς όφελος όλων και αποτελεί την ουσία του πλούτου που δεν επιτρέπεται να καταχραστεί κανείς για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης είναι και η κατάρτιση του σχεδίου νόμου για τις εθνικές μειονότητες, ο οποίος, μετά από την πολύμηνη διαδικασία διαβούλευσης με τις ενδιαφερόμενες ομάδες, αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα από την αλβανική Βουλή.

Ο Ράμα παρέπεμψε στην μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη ως προϋπόθεση για να βρεθεί λύση σχετικά με το περιουσιακό που αποτελεί μείζον θέμα για την ελληνική εθνική μειονότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ