Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας από αγνώστους κατά του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών στην οδό Σίνα 31, εκφράζοντας αποτροπιασμό για την πράξη.
Χαρακτηρίζοντας ως «ανεγκέφαλη και εγκληματική» αυτή την πράξη, «κατά ενός ιδρύματος που είναι σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας και της προσφοράς της Γαλλίας στο ελληνικό πολιτιστικό και πνευματικό γίγνεσθαι», το ΥΠΕΞ τονίζει ότι «είναι καταδικασμένη να αποτύχει», προσθέτοντας:
Αντίθετα προς το σκοπό της, η βάρβαρη και ακατανόητη αυτή ενέργεια θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βαθιά ριζωμένη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας και τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών τους.
Σημειώνεται πως τα ξημερώματα, άγνωστοι αφού μπήκαν στον περίβολο του Ινστιτούτου, περιέλουσαν με βενζίνη και έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο το οποίο και καταστράφηκε. Από τη φωτιά, όμως, προκλήθηκαν ζημιές και σε ένα ακόμα αυτοκίνητο που ήταν επίσης σταθμευμένο στον ίδιο χώρο.
Στη συνέχεια, μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και αφού έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές, επιχείρησαν να βάλουν και φωτιά για να το πυρπολήσουν, ωστόσο κατάφεραν να ξεφύγουν πριν φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ: Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06
ΗΠΑ: Επεκτείνεται ο κατάλογος με τα κράτη στα οποία ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση
08:59