ΕΛΛΑΔΑ

Hurriyet για τους 2 Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο: Δεν πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Hurriyet για τους 2 Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο: Δεν πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Ένα διαφορετικό... σενάριο για τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα παρουσιάζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με τις αναφορές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, οι δύο κομάντος τελικά, δεν έλαβαν μέρες στην επιχείρηση δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Αναλυτικά η εφημερίδα σημειώνει ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν και συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, ήταν στην ομάδα με τους 30 κομάντος που ξεκίνησαν με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου CASA από το Γεσίλκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να πάνε στην Μαρμαρίδα, ωστόσο τελικά άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στη βάση Ακιντζί στην Άγκυρα.

Αυτή την διευκρίνιση έκανε στην κατάθεσή του ο κομάντο Μελίχ Αλμπαϊράκ που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου είχε πιαστεί όμηρος ο αρχηγός ξηράς το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Αλμπαϊράκ είχε δώσει τα ονόματα των «30» που βρίσκονταν στο αεροσκάφος, από τους οποίους οι 25 συνελήφθησαν, ενώ πέντε κατάφεραν να διαφύγουν. Ανάμεσά τους ήταν και οι δύο που κατάφεραν και διέφυγαν στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ