ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνουν οι κάμερες για την ταχύτητα της Porsche - Τραγική φιγούρα ο πατέρας

Τι δείχνουν οι κάμερες για την ταχύτητα της Porsche - Τραγική φιγούρα ο πατέρας
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σοκ, θλίψη και προβληματισμό προκαλεί το απίστευτο δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, το απόγευμα της Κυριακής που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, με τις αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας ελέγχουν τις κάμερες της εθνικής οδού για να δουν την πορεία της μοιραίας Porsche, αρκετά χιλιόμετρα πριν από την πρόσκρουση της ώστε να διαπιστώσουν την ταχύτητα του οχήματος αλλά και συνολικά την οδηγική συμπεριφορά του νεαρού οδηγού.

Η πρώτη εκτίμηση των αρχών αφορά τα τελευταία 50 χιλιόμετρα του πολυτελούς αυτοκινήτου και από ότι διαπιστώνεται την ώρα που πέρασε το όχημα τα διόδια Αφιδνών μέχρι την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα καταγράφεται μέση ωριαία ταχύτητα 187,5 χλμ.

Την ίδια ώρα η τροχαία ερευνά την ταχύτητα που είχε η Porsche, λίγο πριν χάσει ο οδηγός τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Φως σε αυτό ερώτημα αναμένεται να ρίξει η κάμερα που βρίσκεται 15χλμ. πριν από το σημείο πρόσκρουσης.

Το επόμενο βήμα των αρχών είναι να ελέγξουν την κατάσταση του μοιραίου αυτοκινήτου, με τα κατεστραμμένα κομμάτια του να έχουν ήδη μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της Τροχαίας για τον απαραίτητο έλεγχο.

Παράλληλα, πολλά ακούγονται και για την κατάσταση των ελαστικών της Porsche, καθώς σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού αποκαλύφθηκε ότι τα λάστιχα του οχήματος ήταν κατασκευής του 2006, ήταν δηλαδή άνω των 10 ετών.

Ο αυτόπτης μάρτυρας και ο εμπειρογνώμονας...

«Περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο του δυστυχήματος, με προσπέρασε η Porsche. Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Porsche ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας σε τηλεοπτικά μέσα.

Από την πλευρά του ο εμπειρογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας την Δευτέρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προσπάθησε να προσεγγίσει τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά και κυρίως το βίντεο που κατέγραψε τα μοιραία δευτερόλεπτα της σύγκρουσης, εκτιμώντας ότι το όχημα έτρεχε με πάνω από 170 χλμ.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας

Πώς μπορεί να συνειδητοποίησει ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε την σύζυγό του και το 3χρονο αγγελούδι του; Σοκαρισμένος, γυρίζουν σαν εφιάλτες οι εικόνες φρίκης που αντίκρισε...

Οι αστυνομικοί σεβόμενοι την κατάστασή του δεν ζήτησαν λεπτομέρειες απλά μια πρώτη περιγραφή.

Το πιο τραγικό πρόσωπο της ιστορίας είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν στην τουαλέτα όταν άκουσε την έκρηξη και γέμισε καπνό ο χώρος όπου βρισκόταν.

«....ξαφνικά ένιωσα σαν να σείστηκε ολόκληρο το κτίριο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό είχε γίνει. Οι τουαλέτες γέμισαν καπνό και αμέσως έτρεξα έξω να δω τι είχε συμβεί. Ο φόβος με έπνιξε ...», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece o πατέρας και σύζυγος.

Η ταραχή και η απελπισία τον έζωσαν, όπως είπε, όταν είδε γύρω λαμαρίνες, φωτιές και το παιδί και τη γυναίκα του νεκρούς.

Οι αστυνομικοί δεν θέλησαν πάντως να ζητήσουν λεπτομέρειες και αφήνουν να περάσει ο χρόνος και να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον πατέρα.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρώτα λόγια του πατέρα για το τροχαίο στην Αθηνών Λαμίας – Ο περίεργος καπνός στην Porsche

Νέο βίντεο από την τραγωδία στην Αθηνών-Λαμίας - Η αποκάλυψη για τη μητέρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ