ΕΛΛΑΔΑ

«Πόλεμος» Καμίνη - Μίχαλου για κτίριο στην οδό Αμερικής

«Πόλεμος» Καμίνη - Μίχαλου για κτίριο στην οδό Αμερικής

Ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί το Μήλον της Έριδος για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του διοικητηρίου του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει «πόλεμο» με τον Δήμο να καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Μίχαλο, για παραβίαση συμφωνίας και το ΕΒΕΑ να κάνει λόγο για κατάληψη του κτηρίου από τον Δήμο και ψεύδη και παράτυπη συμπεριφορά του δημάρχου.

Η διαμάχη αφορά το κτήριο που βρίσκεται στην οδό Αμερικής 8, ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ, το οποίο ανακαινίσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Όπως ο Δήμος αναφέρει σ’ ανακοίνωσή του, είχε υπογραφεί σχετική συμφωνία με το Επιμελητήριο, η οποία του παραχωρούσε τη διαχείρισή του για 14 χρόνια. Σύμφωνα με τον Δήμο, το κτίριο ήταν για σχεδόν 20 χρόνια εγκαταλελειμμένο. Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν δυο χρόνια και ανήλθαν σε 2, 6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,4 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ.

Ο Δήμος Αθηναίων καταγγέλλει πως όταν το πρωί στελέχη του επισκέφθηκαν το κτήριο βρήκαν «αλλαγμένες κλειδαριές και «φουσκωτούς».

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και προσωπικά τον πρόεδρό του, κ. Μίχαλο, για ευθεία παραβίαση των όρων της συμφωνίας και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα προβεί στη χρήση ένδικων μέσων. Επίσης κάλεσε τον κ. Μίχαλο, η συμπεριφορά του οποίου –είπε- «προκαλεί προβληματισμούς , να τιμήσει την υπογραφή του στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο.

Σε δηλώσεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Παραπολιτικά 90,1» και «Αθήνα 984», ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «ακόμη και αν είχε ενστάσεις, ο κ. Μίχαλος θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας, καθώς ζούμε σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, και να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, αντί να πάει το πρωί και να αλλάξει κλειδαριές και να προκαλεί με ομάδα σεκιουριτάδων» .

Το ΕΒΕΑ, από την άλλη, με δήλωση τού προέδρου του Κ. Μίχαλου, υπογραμμίζει ότι έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό του κτίριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσει ως Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτίδα) Επιχειρηματικότητας, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος απαντώντας στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις του δημάρχου Αθηναίων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προκειμένου να μην εκληφθεί η σιωπή μας στα ψεύδη και στην παράτυπη συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων ως αδυναμία, το ΕΒΕΑ γνωστοποιεί ότι ήδη έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό του κτίριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσει σύμφωνα με την από 11.12.2013 προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ του Δήμου και του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καμίνης καταγγέλλει καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ