ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Κρήτη (pics)

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στην Κρήτη (pics)
EUROKINISSI/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μετανάστών.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα διακινούσε μετανάστες οι οποίοι έφταναν στην Αθήνα από την Αίγυπτο και την Τουρκία. Οι διακινητές στη συνέχεια τους μετέφεραν στην Κρήτη με πλοία της γραμμής ανά 15-20 άτομα, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το flashnews.gr, μόλις έφταναν στο νησί, τους πήγαιναν σε ένα σπίτι στο Τσαλικάκι, απ΄ όπου οι διακινητές τους μετέφεραν σταδιακά σε σπηλιές και μάντρες στην περιοχή Τσούτσουρα. Έπειτα, από τα παράλια της περιοχής, οι μετανάστες θα ξεκινούσαν με σκάφος το ταξίδι τους για τη Ιταλία.

flash1

Σύμφωνα με τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ηρακλείου και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Σαϊτάκη ήδη έχουν γίνει συλλήψεις 18 διακινητών λαθρεμπόρων και 112 παράτυπων μεταναστών, εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά, οι αριθμοί αυτοί όμως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος συνεργαζόμενη και με άλλες δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας, ασχολείται πολύ καιρό με την υπόθεση στοχεύοντας κυρίως στους εγκεφάλους του κυκλώματος.

flash2 copy

Σημειώνεται πως οι μετανάστες ήταν κυρίως Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Σύριοι και Κούρδοι.

Στο κύκλωμα εμπλέκονταν 6 άνδρες μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Τσούτσουρα εκ των οποίων ο ένας είναι αστυνομικός 45ετών περίπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν αποκλείεται να είναι και άλλοι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

flash3

Επίσης, σε παράλληλη επιχείρηση στην Αθήνα έχουν γίνει 20 προσαγωγές, με τα ονόματα των προσαχθέντων να έχουν σταλεί γα ταυτοποίηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται στο κύκλωμα

kikloma diakinisis metanaston 6

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασαν με την κλούβα οι πρώτοι συλληφθέντες, όπως δείχνουν οι παραπάνω φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ