ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία του Αμερικανού πρέσβη για πιθανή πρόκληση «ατυχημάτων» στο Αιγαίο

Ανησυχία του Αμερικανού πρέσβη για πιθανή πρόκληση «ατυχημάτων» στο Αιγαίο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την ανησυχία του για πιθανή πρόκληση «ατυχημάτων» στο Αιγαίο εκδήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του 2ο Συνεδρίου του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Πάιατ τόνισε ότι παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται πολύ υπεύθυνα την τρέχουσα περίοδο έντασης». Ερωτηθείς σε ποιον μπορεί να απευθυνθεί η Αθήνα αν ξεφύγουν τα πράγματα, απάντησε: «Έχουμε εμπλακεί στενά και εμείς και η πρεσβεία στην Άγκυρα».

Αναφορικά με το Κυπριακό έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει την προσπάθεια επίλυσης.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα αναφέρθηκε και στην πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας. Μάλιστα τη σημασία των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, ώστε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα.

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές, είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια ισχυρή Ελλάδα», είπε ο Τζέφρι Πάιατ αναφερόμενος στην νέα εποχή μετά την εκλογή Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ