ΕΛΛΑΔΑ

Τον άφησε χωρίς δόντια για 3μιση μήνες

Τον άφησε χωρίς δόντια για 3μιση μήνες
Reuters

«Ήμουν 3μιση μήνες χωρίς δόντια και μου συνέστησε να τρώω πιλάφι, πουρέ και υγρά» καταγγέλλει ένας ασθενής ο οποίος επέλεξε να μην πάει σε οδοντίατρο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του αλλά σε οδοντοτεχνίτη και πέρασε όπως προκύπτει από τις περιγραφές του, έναν Γολγοθά .

Ο λόγος που έκανε την επιλογή αυτή όπως είπε στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής , όπου πήγε και έκανε την καταγγελία ήταν καθαρά οικονομικός.

Στη μήνυση κατά του οδοντοτεχνίτη για παράνομη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ο ταλαιπωρημένος ασθενής, αναφέρει:

«Πρώτη φορά επισκέφτηκα τον οδοντοτεχνίτη στο Σεπτέμβριο του 2016 στο οδοντιατρείο του για να φτιάξει κινητή οδοντοστοιχία στην κάτω γνάθο. Αρχικά μου είπε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες εξαγωγές τις οποίες έκανε ο ίδιος ενώ δεν είναι οδοντίατρος. [...] Αφού έκανε τελικά την οδοντοστοιχία δεν μπορώ να φάω δεν γίνεται σωστή σύγκλιση.»

Για αυτές τις υπηρεσίες ο ασθενής συνολικά έδωσε 2.400 ευρώ αλλά δόντια τελικά δεν έχει.

mhnysh odont Page 1

mhnysh odont Page 2
mhnysh odont Page 3 copy

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος οδοντοτεχνίτης εκτελούσε με αμοιβή οδοντιατρικές πράξεις όπως η εξαγωγή δοντιών και η κατασκευή οδοντοστοιχίας χωρίς προηγούμενη λήψη αποτυπωμάτων από οδοντίατρο και χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του οδοντιάτρου.
Κι όλα αυτά σε χώρο όχι κατάλληλο για την λειτουργία οδοντιατρείου.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής δήλωσε ότι είναι σχεδόν καθημερινά τα περιστατικά των ασθενών που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα απάτης στην προσπάθεια τους να γλυτώσουν χρήματα:

«Θα πρέπει να κατανοήσουν και οι ασθενείς ότι οι φθηνές υπηρεσίες δεν συνδυάζονται , κατ’ ανάγκη , με την απαιτούμενη ποιότητα και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία τους. Στην προοπτική του χρόνου η φθηνή λύση γίνεται πολύ ακριβή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ