ΕΛΛΑΔΑ

Θα έριχναν στην αγορά χιλιάδες μπουκάλια επικίνδυνων ποτών (pics)

Θα έριχναν στην αγορά χιλιάδες μπουκάλια επικίνδυνων ποτών (pics)
Υπουργείο Οικονομικών/ ΣΔΟΕ

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας αλκοολούχων ποτών που εντόπισαν σε επιχείρηση εμπορίας ποτών σε περιοχή του Δήμου Περιστερίου Αττικής, προχώρησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και την αξιοποίηση πληροφοριών.

Ειδικότερα, συνολικά βρέθηκαν 1.424 φιάλες με πλαστές ετικέτες, που αποσκοπούσαν στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και τη μη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Επίσης, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών ετικετών και εξοπλισμός αφαίρεσης και επικόλλησης ετικετών σε φιάλες (θερμοπίστολα), χρωστικές ουσίες και αρωματικές ύλες που πιθανόν να χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή νοθευμένων ποτών «μπόμπες», επιβλαβών για την υγεία του καταναλωτικού κοινού και κυρίως ανυποψίαστων ατόμων νεαρής ηλικίας.

Ακόμα κατασχέθηκαν 2 φορτηγά οχήματα, στο ένα εκ των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη 336 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

IMG 1847

Παράλληλα διενεργήθηκε έλεγχος και σε άλλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Περιστερίου, που φέρεται να είχε εκμισθωθεί από άτομο το οποίο συνδεόταν με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά είχε αποβιώσει. Στο χώρο αυτό εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 6.384 φιάλες αλκοολούχων ποτών και μεγάλη ποσότητα πλαστών ετικετών.

Ταυτόχρονα, σε παράλληλο έλεγχο σε κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης, συνδεδεμένο με την ίδια υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

IMG 1855

Συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η συνολική ποσότητα των κατασχεθέντων ποτών υπερβαίνει τις 8.000 φιάλες.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, την συνεργασία με τις λοιπές Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος .

IMG 1864

'

Πηγή φωτογραφιών: Υπουργείο Οικονομικών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ