ΕΛΛΑΔΑ

«Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγούδησαν έξω από το αεροδρόμιο Χανίων (pics&vid)

«Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγούδησαν έξω από το αεροδρόμιο Χανίων (pics&vid)
flashnews.gr

Τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και φωνάζοντας συνθήματα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτ. Κρήτης «Δασκαλογιάννης», διαμαρτυρήθηκαν έξω από το αεροδρόμιο Χανίων.

Μέλη της πρωτοβουλίας ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων έφτασαν με αυτοκινητοπομπή στον αερολιμένα «Δασκαλογιάννης» για να διαμαρτυρηθούν για την παραχώρησή του στη Fraport.

xania2

(Πηγή:flashnews.gr)

Σύμφωνα με το Flashnews.gr οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία ξεκίνησαν από το σημείο προσυγκέντρωσης, την πλατεία Δικαστηρίων λίγο μετά τις 11.00 το πρωί και έφτασαν περίπου στις 12.30 στο αεροδρόμιο, όπου υπήρχε αστυνομική δύναμη. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «Ελευθερία ή Θάνατος» καθώς και ελληνικές και μαύρες σημαίες, ενώ φώναζαν συνθήματα.

xania3

(Πηγή:flashnews.gr)

Όταν έφτασαν μπροστά από την είσοδο επιχείρησαν να μπουν μέσα. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι μόνο αντιπροσωπεία μπορεί να εισέλθει κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων και μικρή ένταση. Τελικά επετράπη η είσοδος σε όλους.

xania8

(Πηγή:flashnews.gr)

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κρατώντας μαύρες σημαίες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δασκαλογιάννη, απέδωσαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα σε υπάλληλο του αεροδρομίου καθώς η αερολιμενάρχης απουσίαζε.

xania11

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας τόνισαν ότι δεν αναγνωρίζουν κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας ή λειτουργίας του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και θεωρούν ανεπιθύμητη την Γερμανική εταιρεία Fraport.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ