ΕΛΛΑΔΑ

Με αναμμένα στουπιά και γκαζάκια περίμεναν τους αστυνομικούς στις καταλήψεις

Με αναμμένα στουπιά και γκαζάκια περίμεναν τους αστυνομικούς στις καταλήψεις
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γκαζάκια τυλιγμένα σε κουβέρτα, τα οποία είχαν τοποθετήσει πίσω από ένα τσίγκινο τοίχωμα, προσπάθησαν να πυρπολήσουν οι αλλοδαποί που διέμεναν στην κατάληψη της Αλκιβιάδου, όταν είδαν σήμερα το πρωί τους αστυνομικούς με τον τροχό να προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάποιοι από τους καταληψίες έριχναν στο οδόστρωμα από το δεύτερο όροφο του κατειλημμένου κτιρίου, αναμμένα πανιά. Οι καταληψίες από τον Φεβρουάριο που εισέβαλαν στο συγκεκριμένο κτίριο, κατασκεύασαν μία πρόχειρη πόρτα, η οποία μάλιστα είχε μια ειδική οπή, από την οποία έβλεπαν ποιος είναι αυτός που χτυπάει την πόρτα και τότε μόνο άνοιγαν την κεντρική είσοδο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο κτίριο και τα δύο δοχεία με βενζίνη, την οποία χρησιμοποιούσαν για να βάλουν τη φωτιά.

Στο δεύτερο κτίριο το οποίο εκκένωσε σήμερα η αστυνομία στη βίλα Ζωγράφου, οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, πανό , καθώς επίσης και έντυπο υλικό αναρχικού περιεχομένου.

Οι συνολικά 127 Σύροι που διέμεναν στην κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου, θα μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας στην περιοχή της Αττικής, ενώ οι επτά συλληφθέντες από την κατάληψη της βίλας Ζωγράφου μεταφέρονται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα.

Από αύριο το πρωί τα συνεργεία θα αρχίσουν εργασίες στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου, καθώς θα δημιουργηθεί εκεί ένα επίσημο κέντρο της πολιτείας για τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ