ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με τους Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Μυστήριο με τους Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΣΙΚΑΚΗ/Φωτογραφία αρχείου

Τον φόβο ότι έχει ξεκινήσει η διοικητική απέλαση των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας εκφράζει η δικηγόρος Αθηνών Σταυρούλα Τομαρά, μιλώντας στο CNN Greece, δίνοντας μάλιστα διάσταση θρίλερ στην υπόθεση.

Όπως υποστηρίζει, οι Τούρκοι στρατιώτες που εισήλθαν στην Ελλάδα δεν είναι δύο, όπως έχει ειπωθεί, αλλά πέντε, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές μονάδες καταδρομών και διασπάστηκαν σε δύο ομάδες, των τριών και δύο ατόμων αντίστοιχα.

Η πρώτη, αυτή δηλαδή των τριών, κατευθύνθηκε προς την Θεσσαλονίκη όπου και -σύμφωνα με όσα της μεταφέρει ο πελάτης της που ανήκε στην έτερη των δύο- όλοι τους συνελήφθησαν και έκτοτε δεν υπάρχουν νέα τους καθώς «έχουν εξαφανιστεί». Οι άλλοι δύο Τούρκοι στρατιώτες -ανάμεσά τους και ο πελάτης της Χαλίντ Τσετίν- οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ορεστιάδα, μέχρι το προηγούμενο Σάββατο, «κρατούνταν σε πλήρη απομόνωση στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τηλέφωνο και δικηγόρο, πλην του κινητού τους που τους το έδιναν οι αστυνομικοί μία φορά την ημέρα για να επικοινωνήσουν με την οικογένειά τους»

Η κυρία Τομαρά καταγγέλλει πως παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει πληροφορίες από το αστυνομικό τμήμα Καβάλας για το πού βρίσκονται οι Τούρκοι στρατιώτες δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Επιπλέον, σημειώνει ότι δεν έχει καμία επαφή μαζί τους από τις 15 Φεβρουαρίου όταν και μίλησε τελευταία φορά με τον πελάτη της Χαλίντ Τσετίν. Επίσης, επισημαίνει ότι επικοινώνησε και με το γραφείο του υπουργού Νίκου Τόσκα ώστε να της δοθούν διευκρινίσεις αλλά και πάλι δεν της δόθηκε καμία απάντηση.

«Η ίδια η αστυνομία δεν μου λέει πού έχουν πάει», δήλωσε η κυρία Τομαρά και πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες της είπαν: «φύγαμε από την Τουρκία, να έρθουμε στην Ελλάδα για να είμαστε ελεύθεροι και τελικά μας φυλάκισαν χωρίς να ξέρουμε τον λόγο».

«Φοβάμαι πάρα πολύ για τη ζωή τους. Φοβάμαι και για τη ζωή των δύο αλλά και των άλλων τριών. Δεν ξέρω πού είναι, το μυαλό μου πάει μόνο σε άσχημα πράγματα», συμπληρώνει.

Τι λέει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, οι υπηρεσίες του αγνοούν πλήρως τα περί επιπροσθέτως τριών που εισήλθαν στην Ελλάδα, πέραν εκείνων που αρχικά ανακοινώθηκε. Σε ό,τι αφορά, δε, τους δύο για τους οποίους εξ' αρχής γινόταν λόγος στα σχετικά ρεπορτάζ, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ασύλου και έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο, εκτός νομού Καβάλας. Σημειώνουν, επίσης, ότι η κυρία Τομαρά δεν έχει ενημέρωση καθώς δεν προκύπτει από τα στοιχεία τους ότι οι δύο Τούρκοι την έχουν ορίσει συνήγορό τους.

Ακούστε όσα δήλωσε στο CNN Greece η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τον τόπο κράτησης των Τούρκων στρατιωτών που έφτασαν στον Έβρο

Νέο θρίλερ με Τούρκους στρατιωτικούς στην Αλεξανδρούπολη

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ