ΓΣΕΕ: Εργαζόμενοι σε ομηρία ανήθικων επιχειρηματιών
Σε ζούγκλα έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, με μεγάλα θύματα του εργαζόμενους οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, σε ομηρία ανήθικων επιχειρηματιών.
Η ΓΣΕΕ κάνει λόγω για διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών στην αγορά εργασίας και «αναμένει» τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επάνω σε δύο περιστατικά που, σύμφωνα με καταγγελίες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την κατάσταση αυτή.
Η πρώτη περίπτωση αφορά καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία μπροστά στα ΑΤΜ «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, με βεβαρημένο συνήθως ποινικό μητρώο, οι οποίοι κατά την ανάληψη των χρημάτων του εργαζόμενου αναλαμβάνουν να επιστρέψουν μέρος αυτών των χρημάτων στα ταμεία της επιχείρησης.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά περιπτώσεις που, σύμφωνα με καταγγελίες πάντα, τη μισθοδοσία του εργαζομένου αντικαθιστούν «κουπόνια».
Η ΓΣΕΕ καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει με τα μέσα που διαθέτει για την πάταξη τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.
SPONSORED
Τουρισμός: 15 ερωταπαντήσεις για το νέο Χωροταξικό - Μέχρι 100 κλίνες στα επιβαρυμένα νησιά, τι αλλάζει στις παράκτιες περιοχές
14:42
Στάρμερ: «Έχουν άδικο όσοι με αμφισβητούν» - Υπόσχεται να παραμείνει στην πρωθυπουργία
14:42
Τροχαία: 214 παραβάσεις έδειξαν οι έλεγχοι για τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αττική σε διάστημα 4 ημερών
14:37
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 2025: Πόθεν έσχες: Η θεαματική μείωση των καταθέσεων Ανδρουλάκη, το ακίνητο της Μαρέβα στο Λονδίνο και οι μονοκατοικίες του Βελόπουλου
14:34