Μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο
Παραμένουν μειωμένες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου με αποτέλεσμα την περεταίρω μείωση του αριθμού των εγκλωβισμένων στα νησιά που περιμένουν να εξεταστεί η αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλλει. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο, από χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί, πέρασαν στη Χίο 19 άτομα ενώ μηδενικές ήταν οι ροές στη Μυτιλήνη και στη Σάμο.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές βρίσκονται 8.469 άτομα. Από αυτά, 3.459 στη Μυτιλήνη, 3.298 στη Χίο και 1.710 στη Σάμο.
Ιδιαίτερα μειωμένος είναι και ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Μυτιλήνη όπου στην αρχή της χρονιάς ζούσαν 5.591 άτομα. Αριθμός που παρά τους όσους πέρασαν (και πέρασαν σε αυτό το διάστημα 766 άτομα) μειώθηκε κατά 2.131 άτομα στην πραγματικότητα όμως κατά 2.898.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι σε 2,5 μήνες από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, απεγκλωβίσθηκε αριθμός μεγαλύτερος του 50% των όσων βρισκόταν αρχικά στο νησί.
SPONSORED
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07