ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικά στοιχεία για το έμβρυο που βρέθηκε στα σκουπίδια

Συγκλονιστικά στοιχεία για το έμβρυο που βρέθηκε στα σκουπίδια
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θάνατο του εμβρύου που βρέθηκε στα σκουπίδια στη μονάδα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών στη Λάρισα.

Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει την ιατροδικαστική έρευνα, τόνισε πως το έμβρυο ήταν κατά προσέγγιση 5 μηνών και ο θάνατός του ήταν ενδομήτριος, ενώ επεσήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως «η έξοδός του πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ανθρώπων που ήξεραν ιατρική τέχνη».

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονται, ο κ. Κραβαρίτης υπογράμμισε πως θα μπορέσουν να εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα για το θάνατο του εμβρύου, ενώ σημείωσε πως το γεγονός ότι βρέθηκε στα σκουπίδια «δημιουργεί ένα περιβάλλον μιας έκνομης κατάστασης».

«Από τις τοξικολογικές εξετάσεις μπορούμε να υπολογίσουμε εάν υποθετικά η μητέρα έπαιρνε κάτι ή αν της δόθηκε κάτι προκειμένου να επέλθει ο θάνατος του κυήματος». Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα ο θάνατος να είναι παθολογικός. Εάν όμως ήταν νεκρό από παθολογικά αίτια και ήταν επιβεβλημένη η έξοδος του κυήματος προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία της εγκύου, τότε δεν υπήρχε λόγος να πεταχτεί στα σκουπίδια. Γιατί υπάρχει και πρωτόκολλο χειρουργείου, υπάρχει και φάκελος νοσηλείας. Συνεπώς το ότι ανευρέθηκε όπως ανευρέθηκε δημιουργεί ένα περιβάλλον μιας εκνόμου καταστάσεως» επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Η αστυνομία, πάντως, συνεχίζει την έρευνα ώστε να διαπιστωθεί γιατί το έμβρυο βρέθηκε στα σκουπίδια, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να εντοπιστούν η μητέρα αλλά και όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ