ΕΛΛΑΔΑ

Κλαίγοντας η Βίκυ Σταμάτη φώναζε πως είναι αθώα

Κλαίγοντας η Βίκυ Σταμάτη φώναζε πως είναι αθώα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Θύμα πολιτικής «εκδίκησης και τιμωρίας» αλλά και βίας δήλωσε και πάλι η Βίκυ Σταμάτη, αυτή την φορά ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την διάρκεια της απολογίας της την Τετάρτη.

Η κ. Σταμάτη, καταδικασμένη, σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 12 ετών για τις «μίζες» που καταλογίζεται ότι έλαβε ο σύζυγός της από τις συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα TORM1, είπε και πάλι στο δικαστήριο, κάποιες στιγμές κλαίγοντας, ότι είναι αθώα και ότι βρέθηκε στο εδώλιο μόνο γιατί είναι σύζυγος του πρώην υπουργού: «Είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία».

Αναφερόμενη στον σύζυγό της μάλιστα, η κατηγορουμένη υποστήριξε πως διαθέτει μεγαλείο ψυχής και ακόμη και σήμερα, μετά από όλα όσα υφίσταται, «αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου, δεν θα σας πει κακή κουβέντα». Είπε επίσης, πως όταν ρωτούσε τον κ. Τσοχατζόπουλο γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο, της απαντούσε «γιατί τα έδωσα όλα» και της ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Για την βάση του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει, σχετικά με την αγορά του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η κ. Σταμάτη είπε πως ήταν απόφαση του συζύγου της να περιέλθει στην κατοχή της.

«Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα, από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην “Καθημερινή” να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο. Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων. Δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω στον σύζυγο μου, ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της κατηγορουμένης να μην απολογηθεί σήμερα, Τετάρτη, αλλά την επόμενη βδομάδα, καθώς έπρεπε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο.

Η άρνηση του δικαστηρίου προκάλεσε ένταση στην κ. Σταμάτη, η οποία ανέφερε στους δικαστές πως ο δεκάχρονος γιος της δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν άλλα συνομήλικά του παιδιά και ότι βιώνει αγωνία για τον πατέρα του:

«Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματά του και μάλιστα και έχετε ευθύνη για αυτό». Η απολογία της κ. Σταμάτη θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ