ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από κλήσεις λόγω... λάθους

Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πρόστιμα χιλιάδων ευρώ από κλήσεις λόγω... λάθους
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι όσοι λαμβάνουν ειδοποίηση για πληρωμή κλήσεων παράνομης στάθμευσης από δήμους. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πάντοτε επαρκή και ο Δήμος Αθηναίων αναγκάζεται να επιστρέφει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε όσους βρίσκουν τρόπο να το αποδείξουν.

Στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας ισχύουν συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης εδώ και δεκαετίες με συνέπεια αφενός να προκύπτουν σημαντικά έσοδα, αφετέρου να υπάρχουν αποθήκες ολόκληρες με εκατομμύρια κλήσεων παλαιών ετών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η έλλειψη μηχανογράφησης και το χάος αποτελούσαν το βασικό χαρακτηριστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα... αχρωματοψίας φαίνεται ότι απασχολούσαν ορισμένους υπαλλήλους του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων «φουσκώνει» κάθε χρόνο διότι εγγράφονται μέσα σε αυτό και περίπου 300 εκατομμύρια οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί και μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από κλήσεις που δεν έχουν εξοφληθεί και μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από απλήρωτες κλήσεις παράνομης στάθμευσης.

Ενδεικτικά, μέσα στο 2016 εστάλησαν σε χιλιάδες πολίτες ειδοποιητήρια προκειμένου να πληρώσουν για πρόστιμα παρελθόντων ετών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγινε και κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς των παραβατών.

Ορισμένοι όμως θέλησαν να το ψάξουν λίγο περισσότερο και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο συζητείται η επιστροφή ποσών που ξεπερνούν τα 17.000 ευρώ σε τέσσερις πολίτες.

Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην... αχρωματοψία των δημοτικών υπαλλήλων με σύνηθες φαινόμενο είναι αναγραφή άλλου χρώματος αυτοκινήτου στην κλήση από αυτή που αναγράφεται στην άδεια του οχήματος. Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι τα αντίγραφα των κλήσεων με πολλά από αυτά να είναι... εξαφανισμένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ