ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κικίλιας: Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία

Β. Κικίλιας: Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Όπου δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και η ελευθερία είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας και εξέφρασε τη λύπη του για τον τραυματισμό της εργαζόμενης γυναίκας στα γραφεία του ΔΝΤ από το τρομοπακέτο που έφερε το όνομά του στη θέση του αποστολέα.

Όπως σημείωσε, έχουμε δύο φακέλους με εκρηκτικά, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ελλάδα σε δύο ευρωπαϊκές χώρες και ο ένας εξερράγη. «Αυτό δείχνει το έλλειμμα ασφάλειας που υπάρχει στη χώρα. Έχω πει ότι εκεί που δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία και η ελευθερία είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και τόνισε ότι και ως πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν θέλει να κάνει σχόλιο την ώρα που η έρευνα των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη. «Όμως, πρέπει να γίνουν πολλά και περιμένουμε να τα δούμε να γίνονται», πρόσθεσε.

Για την οικονομία και τη διαπραγμάτευση, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έλεγε πως είναι αδύνατα τα πλεονάσματα του 3,5% μετά το 2018. «Τα δέχτηκε και με το παραπάνω. Παραδέχονται τώρα ότι τα αντίμετρα που θα φέρουν θα είναι για το ποσοστό πάνω από 3,5% που μπορεί να πιάσει η οικονομία -με τις παρούσες συνθήκες που είναι τραγικές- από το 2018 και μετά. Δηλαδή, θα μας χρεώσουν 3,6 δισ. που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι και αν υπάρξει πάνω από 3,5% πλεόνασμα θα πάει ως αντίμετρα. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχημένη διαπραγμάτευση εξαιτίας της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας είπε ότι η ποσοτική χαλάρωση πάει όλο και πιο πίσω «αν δεν έχει τιναχτεί ήδη στον αέρα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την ελληνική κοινωνία. Επανέλαβε, δε, τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χθες στην ΚΟ της ΝΔ, ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση και πως «αν είχαμε κανονική κυβέρνηση με σχέδιο, στόχευση και στρατηγική, η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερο σημείο».

Ανέφερε, δε, ότι υπάρχει διαφορετική στόχευση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ενώ για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών υπογράμμισε πως θέση της ΝΔ είναι «όλα στο φως και όλα ανοικτά». «Λέμε "ναι" σε προανακριτικές, αλλά να εξετάσουμε και την περίοδο μέχρι σήμερα. Την προανακριτική που έχουμε ζητήσει για το πώς οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο και σε κλειστές τράπεζες ακόμα την περιμένουμε. Στήνουν επικοινωνιακά σόου και λάσπης για να θολώσουν την εικόνα. Σε αυτό δεν θα τους ακολουθήσουμε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ