ΕΛΛΑΔΑ

Annual Sustainability Summit: «Sustainability: The New Business Enabler»

Annual Sustainability Summit: «Sustainability: The New Business Enabler»

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Annual Sustainability Summit 2017 στο Royal Olympic Hotel το οποίο διοργανώθηκε από το ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (Centre for Sustainability and Excellence - CSE).

Την εκδήλωση με τίτλο “Sustainability: The New Business Enabler” συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές όπως οι Shinavi Rajpal, Deputy Director GRI (Global Reporting Initiative), Δημήτριος Γκατσώνης, CEO Aυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Όλγα Μάνου, διευθύντρια Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης Μύλοι Λούλη, Νεκταρία Μητράκου, Διευθύντρια Επικοινωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας Coca-Cola Hellas, Βασίλης Καρακούσης, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Αειφορίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Eric Soderquist, Academic Director, MBA International Program (ΟΠΑ) ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Nίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE), Επισκέπτης Καθηγητής, MBA International Program (ΟΠΑ).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες στελέχη Επιχειρήσεων, καθηγητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Ο Νίκος Αυλώνας συντονιστής του ετήσιου Summit δήλωσε ότι ‘’απώτερος στόχος του ετήσιου αυτού συνεδρίου είναι να υπάρχει καλύτερη σύνδεση, ανταλλαγή απόψεων και ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών, ακαδημαϊκών και στελεχών επιχειρήσεων σε ένα σημαντικό θέμα για το παρών και μέλλον όπως αυτό της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας’’.

Οι ομιλίες είχαν ως στόχο να περιγράψουν τις νέες τάσεις και πώς η στρατηγική για την Εταιρική Υπευθυνότητα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για την κοινωνία και το περιβάλλον, και μάλιστα μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και διεθνείς τάσεις ενώ πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση για σημαντικά θέματα σχετικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποδόθηκαν διακρίσεις σε εταιρείες και πρόσωπα που ανέλαβαν αξιόλογες πρωτοβουλίες στο χώρο της Κοινωνικής Ευθύνης κατά το προηγούμενο έτος. Διακρίθηκαν οι εταιρίες, Pfizer για τη «Συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου και την Eλληνική Oμάδα Dιάσωσης στο πρόγραμμα ΑΙΓΕΑΣ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», Αττικές Διαδρομές Α.Ε. για την «Ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας», ΟΠΑΠ Α.Ε. για την πρωτοβουλία «Παίξε Υπεύθυνα», Όμιλος Eurobank για το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», WIND Ελλάς για την προσφορά «4G Δικτύο στην Ανάφη», ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ για την «Προσφορά στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ», Public για τη «Στήριξη του ΕΛΙΖΑ κατά της Κακοποίησης του Παιδιού», LAMDA Development S.A. για τη «Διαχρονική παροχή χώρων στις εγκαταστάσεις για την διοργάνωση ενεργειών φορέων και ΜΚΟ» και η κα Σοφία Εμμανουήλ, δημοσιογράφος για τη «Διαχρονική Δημοσιογραφική κάλυψη των θεμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ