ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις για τα «πακέτα-βόμβες»: Έκαναν και δοκιμές οι τρομοκράτες

Νέες αποκαλύψεις για τα «πακέτα-βόμβες»: Έκαναν και δοκιμές οι τρομοκράτες
REUTERS/Philippe Wojazer

Το ενδεχόμενο να είχε υπάρξει και δοκιμαστική αποστολή παγιδευμένου φακέλου απο την τρομοκρατική οργάωνση Πυρήνες της Φωτιάς πριν από την αποστολή των δύο συγκεκριμένων "τρομοπακέτων" στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία, εξετάζουν ιδιαίτερα σοβαρά οι ελληνικές αρχές. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι τρομοκράτες πρώτα ήθελαν να διαπιστώσουν εάν τα ελεγκτικά μηχανήματα στο αεροδρόμιο θα εντόπιζαν ή όχι τα παγιδευμένα δέματα και για αυτό έστειλαν δοκιμαστικα έναν φάκελο σε ελεγχόμενη απο τους ίδιους διεύθυνση και πρόσωπο.

Μάλιστα ίσως να υπήρχε στη δοκιμαστική αποστολή μόνο μία ποσότητα εκρηκτικής ύλης μέσα στο φάκελο, καθώς το μεγάλο ερώτημα τους ήταν αν η μικρή ποσότητα εκρηκτικών ειναι ανιχνεύσιμη από τα ειδικά μηχανήματα.

Πάντως το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ελέγχει τη μνήμη του μηχανήματος, έχει ήδη εντοπίσει στο αρχείο το παγιδευμένο πακέτο που στάλθηκε στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Οι αστυνομικοί είδαν οτι ο φάκελος ήταν μαζί με άλλα δέματα σε ένα μεγαλο σάκο.

Η φωτεινή ένδειξη όμως δεν άναψε, όπως θα έπρεπε να γίνει αν το μηχάνημα είχε εντοπίσει τα εκρηκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ