ΕΛΛΑΔΑ

Αρτέμης Σώρρας: Η υπόθεση που τον στέλνει στη φυλακή

Αρτέμης Σώρρας: Η υπόθεση που τον στέλνει στη φυλακή
Facebook

Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του Βάια Ρουγκλίου παίρνουν τον δρόμο της φυλακής, μετά την καταδίκη τους σε πρώτο βαθμό για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Την μήνυση κατά του ζεύγους έκανε ο δικηγόρος και κουμπάρος τους, Φώτης Λεπίδας.

Ο μηνυτής του πρόεδρου της «Ελλήνων Συνέλευσις» οδήγησε το ζευγάρι στην δικαιοσύνη καθώς όπως υποστήριζε και αποδείχτηκε από τον πρωτοβάθμιο δικαστή, το ζευγάρι τον εξαπάτησε, πουλώντας το πολυτελές αυτοκίνητό του, χωρίς να του αποδώσει τα χρήματα, ενώ δεν έδωσαν ούτε το αυτοκίνητο στον αγοραστή. Στη συνέχεια μάλιστα μεταπώλησαν το ίδιο αυτοκίνητο, αποκομίζοντας ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, που έφτασαν τις 87.000 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι που αναζητούνται από τις αρχές, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο αλλά έστειλαν έγγραφο από δικηγορικό γραφείο με αίτημα αναβολής, το οποίο ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν 8 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 έτη, χωρίς αναστολή και χωρίς δυνατότητα έφεσης.

Ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" αποκαλύπτει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών που έστειλε το ζευγάρι σε δίκη, στο οποίο και περιγράφεται η διαδρομή των χρημάτων από την διπλή πώληση του αυτοκινήτου του κουμπάρου του ζεύγους αλλά και πώς κατάφεραν να ζημιώσουν και τον πρώτο αγοραστή.

Στα τέλη του 2006, ο δικηγόρος θέλησε να πουλήσει ένα από τα τρία πολυτελή αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του καθώς εκείνη την εποχή είχαν εισαχθεί τεκμήρια διαβίωσης.

Ο κ. Λεπίδας απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία της εταιρείας στην Πάτρα, χωρίς όμως να μπορέσει να πουλήσει τελικά το αυτοκίνητό του. Τότε ήταν που οι κατηγορούμενοι του ανέφεραν ότι μέσω της εταιρίας τους με διακριτικό τίτλο Commercial Gate S.A, με αντικείμενο τις εισαγωγές παντός τύπου τροχοφόρων και μηχανημάτων, θα μπορούσαν να πουλήσουν το όχημά του άμεσα. Τους παρέδωσε λοιπόν το όχημα και οι ίδιοι τον διαβεβαίωναν πως υπήρχαν υποψήφιοι αγοραστές. Στη συμφωνία που έκαναν συμπεριλαμβάνονταν και το ύψος του τιμήματος της πώλησης, το οποίο έπρεπε να αγγίξει τις 50.000 ευρώ εκ των οποίων, οι 5.000 θα πήγαιναν στο ζευγάρι.

Έπειτα από λίγες ημέρες, ο Σώρρας είπε στον φίλο και κουμπάρο του πως είχε βρεθεί αγοραστής και δέχτηκε να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ ωστόσο για να προχωρήσουν στην πώληση θα έπρεπε να του δοθεί εξουσιοδότηση για να εισπράξει το χρηματικό ποσό. Ο κ. Λεπίδας έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο ο καιρός περνούσε και δεν του είχαν δοθεί ακόμη οι 45.000 από την πώληση του αυτοκινήτου, ενώ ο Σώρρας ισχυριζόταν ότι θα του δώσει τα χρήματα σε επιταγές με ημερομηνία πληρωμών αρχές του έτους 2008 –χρήμα που δεν είδε ο δικηγόρος ούτε τότε.

Τελικά ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» αποδέχτηκε ότι εισέπραξε το ποσό αυτό αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις του ίδιου και της συζύγου του, αδυνατούσε να τον αποπληρώσει.

Εκείνος αποδέχτηκε να περιμένει μέχρι τον Νοέμβριο του 2008, καθώς τότε θα εκταμιευόταν ένα δάνειο που είχαν ζητήσει. Τελικά όταν ζήτησε τα χρήματα εκείνη την περίοδο, το ζευγάρι του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να τα πάρει με αποτέλεσμα εκείνος να ζητήσει τη «διαδρομή» του αυτοκινήτου του. Εκεί ανακαλύπτει ότι και ο αγοραστής του αυτοκινήτου του είχε επίσης εξαπατηθεί από το ζευγάρι, που έλαβε τα χρήματα από αυτόν μέσω δανείου και το πούλησε στη συνέχεια σε τρίτο διαφορετικό πρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ