ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Τριήμερος εορτασμός στην Οδησσό

25η Μαρτίου: Τριήμερος εορτασμός στην Οδησσό
Ελληνικο Ίδρυμα Πολιτισμού

Τριήμερο εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιεί στην Οδησσό, την πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία, το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 23/3, στο κτίριο του Παραρτήματος, με την βράβευση των νικητών του 22ου επετειακού διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής, με τίτλο «Η Ελλάδα με τα μάτια των παιδιών», έκθεση με τα έργα που διακρίθηκαν, ενώ θα εγκαινιασθεί επίσης η έκθεση ζωγραφικής των μελών της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Φέτος, ο διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής είχε θέμα «Το πνεύμα της Ελλάδας είναι ανάμεσά μας» και διοργανώθηκε από κοινού με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Παναγιώτης Γιαννάκος» και τη γκαλερί XOTARIS.

Στις 24/3, στο Μουσείο Λογοτεχνίας της Οδησσού, παρουσιάζεται η έκδοση του «Ερωτόκριτου» του Βιτσέντζου Κορνάρου, στην ουκρανική γλώσσα (μετάφραση: Βασίλη Στεπανένκο, εικονογράφηση: Νικολάι Πσίνκα, Εκδόσεις Βεσέλκα). Πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Ελληνο-ουκρανικού Επιμελητηρίου, του Κρατικού Αρχείου Οδησσού και του ΕΙΠ στην Οδησσό. Την ίδια ημέρα, η ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» δίνει συναυλία στη Μεγάλη Αίθουσα Φιλαρμονικής της Οδησσού, με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και του Μπάμπη Τσέρτου.

Ο εορτασμός ολοκληρώνεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με δοξολογία στον ναό της Αγίας Τριάδας και κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ