ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση του Σισμανόγλειου για τον θάνατο της 83χρονης – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η απάντηση του Σισμανόγλειου για τον θάνατο της 83χρονης – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αναλυτική περιγραφή του επιβαρυμένου ιστορικού της 83χρονης καρκινοπαθούς η οποία μεταφέρθηκε από το Σισμανόγλειο στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, προκειμένου να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και κατέληξε στη συνέχεια, δίνει η διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

Η ενέργεια αυτή γίνεται μετά τη γνωστοποίηση του θέματος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο θέμα παρενέβη σήμερα και ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, τονίζοντας ότι «ο κατήφορος της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης, δεν λέει να σταματήσει».

Η απάντηση...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η 83χρονη έπασχε από γνωστή νεοπλασματική νόσο με εκτεταμένες εγκεφαλικές μεταστάσεις. Είχε από μηνών διαταραχές εκπομπής αφασικού τύπου και επικοινωνίας, γι' αυτό άλλωστε είχε προ διμήνου περίπου νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, όταν είχαν διαπιστωθεί ευμεγέθεις δευτεροπαθείς εστίες με τήξη και οίδημα».

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται επίσης ότι «η ασθενής προσήλθε στις 8.30 το πρωί της 20ης Μαρτίου με διαταραχή επιπέδου συνείδησης, εργαστηριακά καλά, και λόγω ιστορικού ζητήθηκε αξονική εγκεφάλου για σύγκριση πορείας της αιτίας προσέλευσης (εγκεφαλικών μεταστάσεων). Στις 13.00 επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Αμαλία Φλέμιγκ και κατά την άφιξη παρουσίασε επιδείνωση κι έπαθε ανακοπή. Η προσπάθεια ανάνηψης στα ΤΕΠ δεν απέδωσε».

ΠΟΕΔΗΝ

«Εάν ήταν σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του "Σισμανογλείου" θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας «τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς από την έλλειψη αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία».

Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας

«Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με τους δύο χαλασμένους τομογράφους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, αποτελούν μνημείο ντροπής για την κυβέρνηση και εκθέτουν την χώρα μας», δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη ευνομούμενη χώρα της Ευρώπης, ο αρμόδιος υπουργός θα είχε παραιτηθεί, με την υπόνοια και μόνο ότι η τεχνική αυτή ανεπάρκεια οδήγησε σε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς, η λέξη ευθιξία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία με τους χειρισμούς της οδηγεί την Ελλάδα στην κατηγορία των τριτοκοσμικών χωρών» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ