Φωτιά στο τέμενος Βογιαζήτ στο κέντρο του Διδυμοτείχου (pics&vid)
Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα τέμενος στο κέντρο του Διδυμοτείχου. Η φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα στο τέμενος Βογιαζήτ, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο και να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης κατά τη διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του τεμένους.
Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε ελάχιστα λεπτά η φωτιά εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Οι ζημιές δείχνουν να είναι εκτεταμένες καθώς δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα δυνατότητα κατάσβεσης της πυρκαγιάς από αέρος, ενώ η έντονη παρουσία ξύλου στο εσωτερικό του Τεμένους τροφοδοτεί συνεχώς τη φωτιά.



Πηγή: radioevros.gr
Πηγή: radioevros.gr
Πηγή: radioevros.gr
Το Τέμενος Βαγιαζήτ που έχει κτιστεί κατά τον 14ο αιώνα έχει τεράστια πολιτισμική αξία και μέσα στο 2017 αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι πρώτες εργασίες αναστήλωσης του.
Tέσσερα προγράμματα «Εξοικονομώ» παρατάθηκαν: Παράθυρο για την ολοκλήρωση των έργων
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Youth Pass - Βήμα βήμα η διαδικασία
00:30
Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα δηλώνει 14% Έλληνας και απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου
23:56
Washington Post: Το USS Gerald R. Ford αποχωρεί από τη Μέση Ανατολή
23:44