ΕΛΛΑΔΑ

Προσπαθούν να βρουν 11χρονη προσφυγοπούλα μέσα από τις ζωγραφιές της

Προσπαθούν να βρουν 11χρονη προσφυγοπούλα μέσα από τις ζωγραφιές της
ΑΠΕΜΠΕ

Μέσα από τις ζωγραφιές της που αποτυπώνουν εύγλωττα την φρίκη του πολέμου, επιχειρούν να εντοπίσουν 11χρονη προσφυγοπούλα από την Συρία, τα μέλη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και να επικοινωνήσουν και πάλι μαζί της.

Το κοριτσάκι, η Σελίνα, ζωγράφισε τα αιματηρά βιώματά του, σκιτσάροντας μόνο πνιγμούς, νεκροταφεία προσφύγων, βία και δάκρυα... Τα μόνα χρώματα χαράς, είναι αυτά που χρησιμοποίησε για την Ευρώπη όπως την ονειρεύεται, με παιδική χαρά όπου παίζουν ανέμελα παιδάκια και λουλούδια.

1 copy

Στην κατεύθυνση αναζήτησης της Σελίνας αλλά και ανάδειξης του αντιπολεμικού χαρακτήρα της τέχνης, σήμερα εγκαινιάστηκε έκθεση στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων "Μελίνα Μερκούρη" του ΚΩΘ, με 14 ζωγραφιές της μικρής.

2

"Σε μια ανθρωπιστική αποστολή στον καταυλισμό της Ειδομένης, με πλησίασε το κοριτσάκι και μου έδειξε τις ζωγραφιές της ενώ στη συνέχεια, μου χάρισε ολόκληρο το μπλοκ της" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΚΩΘ, Ελένη Πεσιρίδου, η οποία εντυπωσιάστηκε από τις ζωγραφιές της μικρής αλλά δεν κατάφερε να μάθει περισσότερα γι' αυτήν.

3

"Προσπάθησα να τη ξαναβρώ, όμως δεν μπόρεσα και ένας στόχος της έκθεσης είναι να μπορέσουμε να την εντοπίσουμε" αναφέρει χαρακτηριστικά.

4

Η έκθεση, που θα έχει διάρκεια ένα μήνα, εγκαινιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο πολυπολιτισμικής δράσης για τα παιδιά του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων που υλοποιεί η Ομάδα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΚΩΘ.

5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ