ΕΛΛΑΔΑ

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του μητροπολίτη Αμβρόσιου για να εξαπατήσουν πιστούς

Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του μητροπολίτη Αμβρόσιου για να εξαπατήσουν πιστούς
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την πίστη των απλών ανθρώπων εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι, οι οποίοι με το πρόσχημα ότι έκαναν φιλανθρωπικές δραστηριότητες, τους εξαπατούσαν ζητώντας τους χρήματα. Μάλιστα οι επιτήδειοι δεν δίσταζαν για το σκοπό αυτό να χρησιμοποιούν και το όνομα του Μητροπολίτη Αμβροσίου.

Για το λόγο αυτό, όπως μεταδίδει το tempo24.gr, η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων εφιστά την προσοχή στους πολίτες, για να μην πέφτουν θύματα της απάτης τους, ενώ τους καλεί να προσφύγουν άμεσα στις αρμόδιες διωκτικές αρχές σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους παρόμοια κίνηση.

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη αναφέρει: «Πληροφορηθήκαμε ότι εις τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Ενημέρωσης (social media) χρησιμοποιείται το όνομα και η φωτογραφία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας από επιτήδειους που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από συνανθρώπους μας, με το πρόσχημα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων.

Επειδή εις το παρελθόν υπήρξε παρόμοια προσπάθεια εξαπάτησης του ιδίου του Μητροπολίτου μας, που ως αποτέλεσμα είχε την σύλληψη των δραστών, ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικό και οποτεδήποτε υποπέσει στην αντίληψη του παρόμοια κίνηση, να προσφύγει άμεσα στις αρμόδιες διωκτικές αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ