Δυστύχημα Αθηνών-Λαμίας: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον Γιώργο Βακάκη, τον οδηγό της Πόρσε που έχασε την ζωή του – μαζί με άλλα τρία άτομα – στο δυστύχημα στην εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, δίνουν απαντήσεις για το τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα.
Ο νεαρός οδηγός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ την ημέρα του δυστυχήματος.
Παράλληλα οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν τις απαραίτητες καταθέσεις. Μέχρι ώρας έχουν εξεταστεί οι γονείς του συνοδηγού της Πόρσε, Ανδρέα Γεωργακόπουλου.
Οι αξιωματικοί της Τροχαίας επικοινώνησαν και με τον ποδοσφαιριστή Σίλβα Κλέιτον και τον ενημέρωσαν ότι θα κληθεί για κατάθεση. Υπενθυμίζουμε πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έφτασε στο σημείο τους τροχαίου λίγα λεπτά μετά το περιστατικό και ήταν ο πρώτος που συνομίλησε με τον Υπάτιο Πατμάνογλου, σύζυγο της γυναίκας που επέβαινε στο δεύτερο όχημα του δυστυχήματος και πατέρας του παιδιού, που έχασε την ζωή του στο τροχαίο.
Η υπόθεση θα αργήσει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς - παρότι οι έρευνες των Αρχών κινούνται με γρήγορους ρυθμούς - η δικογραφία θα χρειαστεί χρόνο για να ολοκληρωθεί. Λόγω της σοβαρότητας του δυστυχήματος οι ενημερώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών είναι καθημερινές και είναι στο μικροσκόπιο κάθε πτυχή της υπόθεσης.
Απαντήσεις για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο αναμένονται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ οι Αρχές αργότερα θα απευθυνθούν στον Απόστολο Βακάκη, τον πατέρα του οδηγού του μοιραίου οχήματος, για περαιτέρω λεπτομέρειες.
Από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, αναμένεται να περάσουν όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το δυστύχημα. Θα εξετασθούν όλοι εκείνοι που έκαναν συντηρήσεις στο όχημα, αλλά και οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μετά το δυστύχημα. Κατάθεση θα δώσουν και οι υπάλληλοι της Νέας Οδού που παρακολούθησαν μέσα από τις κάμερες την πορεία του οχήματος.
Όλες οι πλευρές έχουν ορίσει πραγματογνώμονες για να ορίσουν με ευκρίνεια τις συνθήκες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φαίνεται ότι η αιτία του τροχαίου είναι το σκάσιμο του πίσω δεξιού ελαστικού το οποίο άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο εκτροπής, όμως οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82.4 χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει.
Τριμερής Παπασταύρου με Μπέργκαμ και Ράιτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
18:58
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47
ΚΚΕ για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο: Ο καημός του είναι πώς η περιοχή θα γίνει ορμητήριο πολέμου
18:37
Συνελήφθη 32χρονος στα Χανιά για ναρκωτικά και όπλα
18:25