ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας στο Μοσχάτο - Είχε κλείσει τις κάμερες ο Παραολυμπιονίκης

Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας στο Μοσχάτο - Είχε κλείσει τις κάμερες ο Παραολυμπιονίκης

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση δολοφονίας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ και -Παραολυμπιονίκης Β.Τ, που κατηγορείται για την δολοφονία, πριν από λίγο έφτασε στην Ευελπίδων, ανατρέποντας όσα αρχικά έλεγε στους αστυνομικούς.

Ο δράστης, υποστήριξε πως το όπλο ήταν δικό του και ότι το έκρυβε πάντα στο καροτσάκι του, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι ο παραολυμπιονίκης είχε φροντίσει να κλείσει τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα.

Αυτό σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές αναφορές του δράστη ότι βρισκόταν σε άμυνα και δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του θύματος, καθώς φτάνοντας στην Ευελπίδων, δήλωσε: "ήμουν σε άμυνα και είχαν προηγηθεί πολλά με το θύμα".

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕΣΑ

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Νικόλ Παπάζογου

Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου φαίνεται να είπε αρχικά ότι στο παρελθόν είχαν προηγηθεί πολλά ανάμεσα σε αυτόν και το θύμα και ότι την μοιραία στιγμή βρισκόταν σε άμυνα.

Σε ότι αφορά το όπλο όπου έγινε η δολοφονία ο Παραολυμπιονίκης ήταν του ίδιου και το είχε αποκτήσει παράνομα πριν από πέντε χρόνια.

2 MESA

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η είδηση ότι από το θύμα είχε αφαιρεθεί το όπλο και η άδεια οπλοφορίας καθώς είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του παραολυμπιονίκη στην Ευελπίδων:

Δείτε τις δηλώσεις του Πέτρου Μαντούβαλου, συνηγόρου υπεράσπισης του Παραολυμπιονική, έξω από την Ευελπίδων, για τις συνθήκες που έγινε η δολοφονία αλλά και τη σχέση που είχε ο δράστης με το θύμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ολυμπιονίκης πήρε προθεσμία μέχρι την Δευτέρα για να απολογηθεί.

Ποια ήταν η σχέση του παραολυμπιονίκη με το θύμα

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, δεν ξέρω πως θόλωσε το μυαλό μου, ήταν μια πράξη της στιγμής. Είχαμε έντονο καυγά και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως το έκανα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς λίγη ώρα μετά την σύλληψή του για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στον Πειραιά, ο γνωστός Παραολυμπιονίκης κολύμβησης, μέσα στο κατάστημα του στο Μοσχάτο.

3

Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε στους αστυνομικούς πως έφτασε μέχρι το έγκλημα και επαναλάμβανε συνεχώς ότι ήταν μια παρόρμηση της στιγμής.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του εγκλήματος και το όπλο, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών, για το οποίο δεν υπήρχε νόμιμη άδεια, ενώ ο Παραολυμπιονίκης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν δικό του, αλλά ότι το άρπαξε από το θύμα την ώρα του καυγά.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το θύμα πήγε στο κατάστημα του δράστη και άρχισαν να διαπληκτίζονται με αφορμή μια δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών της πρώην συζύγου του θύματος και τωρινής συντρόφου του Παραολυμπιονίκη.

Μετά το έγκλημα ο δράστης άφησε αιμόφυρτο το θύμα στο κατάστημα, κατέβασε μάλιστα ακόμη και τα ρολά και επέστρεψε στο σπίτι του.

444

Τι αναφέρει γείτονας του δράστη για το περιστατικό

Ως «υπόδειγμα» περιγράφει τον Παραολυμπιονίκη που δολοφόνησε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, γείτονας και φίλος του. Ο ίδιος εξηγεί και τους πιθανούς λόγους που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό.

«Ήταν υπόδειγμα σε όλη την γειτονιά. Ευγενικότατος, με το χαμόγελο», αναφέρει στο CNN Greece ο εν λόγω κύριος μιλώντας για τον δράστη.

SPITI copy

(Φωτογραφία από το σπίτι του δράστη)

«Το πώς έφτασε σε αυτό το έγκλημα... ακούστηκε για μια γυναίκα», αποκαλύπτει ο γείτονας.

«Προσωπικές διαφορές δεν είχε με κανέναν», λέει ο ίδιος «εκτός απ’ ότι ακούστηκε ότι του πήρε την κοπέλα».

Περιγράφει το σκηνικό που αντίκρισε στον πρακτορείο με παραταγμένη την αστυνομία στον χώρο και εκφράζει τόσο το δικό του σοκ όσο και όλης της γειτονίας από τον φόνο.

«Δεν ξέρω τι έγινε. Ο Β. πώς έφτασε σε αυτό το πράγμα, όλοι αναρωτιόμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ