ΕΛΛΑΔΑ

Μουντιάλ 2018: Περισσότεροι από 2.500 Έλληνες στο πλευρό της εθνικής Ελλάδος

Μουντιάλ 2018: Περισσότεροι από 2.500 Έλληνες στο πλευρό της εθνικής Ελλάδος
EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ

Η εθνική Ελλάδας θα έχει στο πλευρό της τουλάχιστον 2.500 Ελληνες φιλάθλους, που ήδη έχουν προμηθευτεί όλα τα εισιτήρια που αντιστοιχούσαν στην ελληνική πλευρά για να δουν τον αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου του Βελγίου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων για το παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει το 2018 στη Ρωσία.

Ο βέλγικος τύπος αναφέρεται εκτενώς στον αγώνα σημειώνοντας πως για την εθνική Βελγίου το μείζον ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο αμυντικός Τόμας Μενιέ, ή αν θα πάρει τη θέση του ένας από τους Τόμας Φόκετ και Νασέρ Σαντλί.

Ο προπονητής της εθνικής Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεζ δήλωσε χθες ότι σε γενικές γραμμές έχει καταλήξει στην ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει και την οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει. Ωστόσο ερωτηματικά υπάρχουν και για άλλους παίκτες. Μεταξύ αυτών και ο Κέβιν Μιραλάς ο οποίος είχε κληθεί για τελευταία φορά στην εθνική Βελγίου το 2014 σε ένα φιλικό με την Αυστραλία.

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Ντερνιέρ Ερ αναφέρει ότι η σημερινή εθνική Ελλάδας είναι καλύτερη από αυτή που υπήρχε πριν από δύο χρόνια. Προβλέπει ότι η εθνική Ελλάδας θα παίξει αμυντικά και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Τονίζει ακόμη ότι το σημαντικό για την εθνική Βελγίου είναι να επιτύχει ένα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά.

Σχολιάζοντας το ότι η εθνική Ελλάδας του 2004 κέρδισε το Εuro παίζοντας "ενοχλητικό ποδόσφαιρο" ο Μιραλάς δηλώνει ότι θα ήταν ευτυχής αν η εθνική Βελγίου κέρδιζε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κι' ας λέγαν πως παίζει ενοχλητικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμενος στην παραμονή του στην Ελλάδα ο Μιραλάς δηλώνει ότι διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό. Αναφέρει ότι είναι δεμένος με την Ελλάδα, διότι ο γιος του γεννήθηκε εκεί (σ.σ την περασμένη Παρασκευή απέκτησε κόρη) και ότι κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στην Ελλάδα.

Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται και συνέντευξη του Αλέξανδρου Κακλαμάνου ο οποίος κατά το παρελθόν αγωνίστηκε σε τέσσερις βελγικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο Κακλαμάνος που σήμερα ζει στην Ελλάδα εκτιμά ότι το βελγικό ποδόσφαιρο έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια η οποία οφείλεται σε σωστές επενδύσεις στα αθλητικά κέντρα. Θεωρεί ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Βελγίου είναι καλύτερη από την ελληνική, ευελπιστεί όμως ότι η εθνική Ελλάδος ίσως καταφέρει να πάρει ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Η ίδια εφημερίδα αναφερόμενη τέλος στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την εθνική Βελγίου τονίζει ότι πολλοί παίκτες έχουν παραπονεθεί για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο Μποντουέν, όπου θα διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας. Επισημαίνεται επίσης ότι υπάρχουν διαμάχες στο εσωτερικό της εθνικής Βελγίου σε σχέση με το ύψος του πριμ της πρόκρισης στην τελική φάση, το οποίο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ