ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος για διακίνηση ναρκωτικών
tempo24

Στις φυλακές οδηγήθηκε ο 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, μετά την απολογία του το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ανακριτή Πατρών.

Επίσης, πρροφυλακιστέος κρίθηκε και ο 21χρονος που συνελήφθη μαζί του κατά την επιχείρηση, ενώ η 50χρονη γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου έγινε μετά από οργανωμένη επιχείρηση στην περιοχή του Ρίου, λίγο πριν ο 48χρονος πάει στη δουλειά του "φορτωμένος" ναρκωτικά.

Όπως μεταδίδει το tempo24.gr, από την αστυνομική έρευνα έχει προκύψει ότι η δράση του σωφρονιστικού υπαλλήλου, κατοίκου Πατρών, ο οποίος εργάζεται για χρόνια στις φυλακές, εκτείνεται τουλάχιστον στο τελευταίο εξάμηνο και εκτιμάται ότι έχει αποσπάσει 26.000 ευρώ, ως μεσάζοντας στην είσοδο ναρκωτικών στη φυλακή.

Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει την χρονική έκταση της υπόθεσης και ψάχνει για ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στο "σπρώξιμο" ναρκωτικών ουσιών στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα της σύλληψης ο δράστης κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Ρίου είχε παραλάβει ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών. Αφού τον ακινητοποίησαν, έψαξαν το αυτοκίνητό του και βρήκαν τέσσερις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων, αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και (3) κινητά τηλέφωνα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου, σε κατάστημα, που διατηρεί με την σύζυγο του, αλλά και σε ατομικό του αποθηκευτικό χώρο στην εργασία του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν οκτώ κινητά τηλέφωνα και ένα τάμπλετ.

Παράλληλα, σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 21χρονου ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά του σωφρονιστικού καταστήματος και στην οικία της 50χρονης , όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα επτα κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα κάνναβης.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ