ΕΛΛΑΔΑ

Ο θρακιώτικος καβουρμάς που πάει για Γκίνες (pics)

Ο θρακιώτικος καβουρμάς που πάει για Γκίνες (pics)
seleo.gr

Θρακιώτικο καβουρμά που διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες παρασκεύασαν στην Ξάνθη επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης, που διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ο καβουρμάς, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, παρασκευάστηκε, σύμφωνα με το seleo.gr, από τέσσερις επιχειρήσεις (δύο από τον Έβρο και δύο από την Ξάνθη), την περασμένη Τετάρτη και πρόκειται να μοιραστεί στους επισκέπτες της έκθεσης, την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και πέφτει η "αυλαία" της διοργάνωσης.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν όχι μόνο της Ξάνθης αλλά ολόκληρης της Θράκης», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης, επισημαίνοντας ότι ο καβουρμάς είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές σε όλο τον κόσμο.

k2

(Πηγή: seleo.gr)

«Στόχος μας είναι η προώθηση αυτού του μοναδικού προϊόντος και η ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων χρήσης του στη μαγειρική», σημείωσε.

Πέρυσι, σε μια αντίστοιχη δράση του Επιμελητηρίου Ξάνθης είχε παρασκευαστεί καριόκα-γίγας, βάρους 383 κιλών, η οποία κατόρθωσε και έλαβε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

k3

(Πηγή: seleo.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ