ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικος μοίραζε μέσω internet πορνογραφικό υλικό με ανήλικους

Ανήλικος μοίραζε μέσω internet πορνογραφικό υλικό με ανήλικους
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Δικογραφία σε βάρος 17χρονου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, οι ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές εντόπισαν χρήστες του διαδικτύου που διέθεταν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη κι εντός της ελληνικής επικράτειας. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Έπειτα από διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 17χρονου. Αμέσως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και την κλιμάκιο αστυνομικών διεξήγαγε έρευνα στο σπίτι του 17χρονου στην Πιερία.

Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

• δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και

• φορητός υπολογιστής (laptop).

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ