ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα για πρώτη φορά το λείψανο της Αγίας Ελένης

Στην Αθήνα για πρώτη φορά το λείψανο της Αγίας Ελένης
Newsbomb

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα, την Κυριακή 14 Μαΐου.

Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται και μαζί με τμήμα του Τιμίου Ξύλου με τα Άχραντα Πάθη του Χριστού, που επίσης θα έρθει στην χώρα. Το ιερό λείψανο και το τίμιο ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως αναφέρει το Έθνος σε ρεπορτάζ του.

9. Santa Elena 295

Σημειώνεται πως η Αγία Ελένη είναι η πρώτη χριστιανή Αυτοκράτειρα και το ιερό λείψανο της αποτέλεσε αντικείμενο αναγνωρίσεως το 1929. Η μία λειψανοθήκη είναι ανθρωπόμορφη αργυρή κεφαλή με στέμμα, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο κεκοιμημένης γυναικός και εμπεριέχει εντός αυτής τμήμα της κάρας. Η δεύτερη μεταλλική λειψανοθήκη έχει σχήμα ανθρώπινου σωματότυπου που εμπεριέχει στο εσωτερικό λείψανα της Αγίας αριθμημένα και σφραγισμένα, αναφέρει η εφημερίδα.

10. Santa Elena 298

Η παράδοση των Δυτικών είναι να εμφανίζουν τα ιερά λείψανα ενδεδυμένα, γι' αυτόν τον λόγο η Αποστολική Διακονία προσέφερε προς τιμήν της ένα επιβλητικό πορφυρό βυζαντινό ένδυμα. Σημειώνεται ότι το αρχικό ένδυμα της Αγίας Ελένης είναι στα χρώματα της ώχρας και είναι βενετσιάνικο.

13. Santa Elena 285

Η Αγία Ελένη, που διακρίθηκε για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, συνδέεται με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα και ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει πλήθος παραδόσεων μαζί της, στη Μικρά Ασία, την Κύπρο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Τήλο, στο Καστελόριζο, στη Νάξο, την Πάρο.

(Πηγή Φωτογραφιών: newsbomb.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ