ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στη φυλακή ο 24χρονος για τον πνιγμό των τριών παιδιών

Πάτρα: Στη φυλακή ο 24χρονος για τον πνιγμό των τριών παιδιών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον 24χρονο οδηγό που κατηγορείται για το θάνατο τριών νέων παιδιών στην Πάτρα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2015 όταν σημειώθηκε η ανείπωτη τραγωδία στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Ένα αυτοκίνητο έπεσε στην προβλήτα του λιμανιού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις από τους επιβαίνοντες ενώ οι άλλοι τρεις σώθηκαν.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη φυλάκιση του 24χρονου, σύμφωνα με το tempo24.gr, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ η πλευρά του κατηγορουμένου άσκησε έφεση.

Η δίκη χαρακτηρίστηκε από τις έντονες εντάσεις και τις διακοπές, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η αστυνομία μπήκε στην αίθουσα για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πολιτική αγωγή ζήτησε από την έδρα, το αδίκημα να μετατραπεί σε κακούργημα, από πλημμέλημα.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατούσε είναι ότι η μητέρα της 23χρονης που έχασε τη ζωή της, ζήτησε «σεβασμό στη μνήμη των τριών παιδιών που πνίγηκαν».

Μάλιστα κατηγόρησε το συνήγορο υπεράσπισης του 25χρονου κατηγορούμενου για τη στάση του προς τα τρία παιδιά, ενώ έκανε λόγο για «βλακώδη επιχειρήματα» που χρησιμοποιεί στην υπεράσπισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ