ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος: Πέντε τα σενάρια για το τροχαίο που σκότωσε τέσσερις νεαρούς

Εύοσμος: Πέντε τα σενάρια για το τροχαίο που σκότωσε τέσσερις νεαρούς
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε την ζωή σε τέσσερα νεαρά άτομα και άφησε ακόμη ένα να «μάχεται» στο νοσοκομείο. Τα σενάρια που κυριαρχούν αυτή την ώρα για τα αίτια του δυστυχήματος είναι πέντε.

Πρώτο σενάριο είναι η υπερβολική ταχύτητα. Οι Αρχές εξετάζουν την περίπτωση το Ι.Χ. να κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα και ο 17χρονος οδηγός να μην μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχο λόγω μιας μικρής στροφής που υπάρχει 10 μέτρα πριν από το σημείο, όπου έγινε η πρόσκρουση.

Η κατανάλωση αλκόολ είναι το δεύτερο στοιχείο που ερευνάται. Απάντηση σε αυτό θα δώσουν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, παρότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν έχουν δείξει πως η παρέα των νεαρών είχε πάει σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

Τρίτο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές είναι το κατά πόσο ο νεαρός οδηγός μιλούσε στο κινητό του την ώρα που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα.

Η απόσπαση της προσοχής του 17χρονου οδηγού είναι ακόμη ένα από τα σενάρια που είναι στο μυαλό των ειδικών.

Το πέμπτο σενάριο που εξετάζεται είναι αν το όχημα βρέθηκε μπροστά σε κάποιο κινητό εμπόδιο, όπως κάποιο ζώο, επιχείρησε να το αποφύγει και συνέβη το δυστύχημα. Αυτό ίσως εξηγούσε και το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ