ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοποιήσεις με «λευκούς γάμους» και υιοθεσίες - Αστυνομικοί και συμβολαιογράφοι στο κόλπο

Ελληνοποιήσεις με «λευκούς γάμους» και υιοθεσίες - Αστυνομικοί και συμβολαιογράφοι στο κόλπο
EUROKINISSI

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων μεταναστών με λευκούς γάμους. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άτομα. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και δημόσιοι υπάλληλοι. Το κύκλωμα μάλιστα, εκτός από τη σύναψη εικονικών γάμων, προχωρούσε και σε υιοθεσίες παιδιών προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, από μετανάστες που δεν διέθεταν τις προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των 20 συλληφθέντων είναι ένας αστυνομικός, ένας δικηγόρος, δύο συμβολαιογράφοι και τρεις δημόσιοι υπάλληλοι.

Το σχέδιο του κυκλώματος ήταν απλό. Γυναίκες ρομά προχωρούσαν στη σύναψη εικονικού-λευκού γάμου ή συμφώνου συμβίωσης με τους μετανάστες που δεν διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά για να μείνουν στην Ελλάδα, πάντα, έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το κύκλωμα δεν σταμάτησε στους γάμους. Τα «ζευγάρια» προχωρούσαν και σε υιοθεσίες παιδιών. Συγκεκριμένα, υιοθετούσαν παιδιά ρομά ακόμα και μεγάλης ηλικίας προκειμένου να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Μάλιστα, μέχρι τώρα, έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 200 τέτοιες περιπτώσεις.

Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια και έχει βρεθεί πλήθος από δημόσια έγγραφα καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ