ΕΛΛΑΔΑ

Τρ. Αλεξιάδης : Σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας για όσους αδυνατούν να πληρώσουν

Τρ. Αλεξιάδης : Σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας για όσους αδυνατούν να πληρώσουν
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφωνας Αλεξιάδης EUROKINISSI

Θα ξεκινήσει η Σεισάχθεια στα χρέη της Εφορίας εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1, ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί με την αύξηση της χρήσης των πιστωτικών καρτών. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να μην μπορούν να γίνουν αναλήψεις ολόκληρου του μισθού ή της σύνταξης με μετρητά και ένα τμήμα του να δαπανατάται με την χρήση χρεωστικής κάρτας. Στόχος μας είναι δώσουμε κίνητρα και να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας προανήγγειλε τη δημιουργία επιχειρηματικού λογαριασμού για τους επαγγελματίες ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος. Ο κ. Αλεξιάδης ζήτησε την συνεργασία των πιστωτικών ιδρυμάτων και τη μείωση των προμηθειών για τη χρήση πλαστικού χρήματος. Παράλληλα από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για σύνδεση της έναρξης επιχείρησης από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας διευκρινίζοντας ότι για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό.

Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε επίσης αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας σημειώνοντας ότι "προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να την μειώσουμε προς τα κάτω".

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το αργότερο μεθαύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.

Ακόμη, ανέφερε ότι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν το 2016 με απώτερο στόχο την εξομοίωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ