Στην Αθήνα σε κρίσιμη κατάσταση ο πρόσφυγας που αυτοπυρπολήθηκε στη Χίο
Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, αργά χθες το βράδυ, ο 29χρονος Σύρος που αυτοπυρπολήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο νοσοκομείο της Χίου παραμένει νοσηλευόμενος αστυνομικός, που υπέστη ελαφρότερα εγκαύματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Σύρο από την απονενοημένη του ενέργεια.
Σύμφωνα με βίντεο, που κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύρος μέσα στον χώρο καταγραφής, με δεκάδες άλλους πρόσφυγες γυναίκες και παιδιά γύρω του, περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και απειλούσε να βάλει φωτιά. Ο αστυνομικός τον πλησίασε από πίσω προσπαθώντας να τον αιφνιδιάσει χτυπώντας τον στο χέρι που κρατούσε τον αναπτήρα. Ο Σύρος όμως πρόλαβε να ανάψει φωτιά με τα γνωστά αποτελέσματα.
Σημειώνεται ότι ο Σύρος ήρθε στη Χίο στις 22 Μαρτίου και έφτασε σε απόγνωση μέσα σε μια βδομάδα παραμονής στον χώρο της ΒΙΑΛ.
Μαρινάκης για Ασπίδα του Αχιλλέα: Η Ελλάδα μεγαλώνει και ισχυροποιείται
13:36
Η Novo Nordisk αναθέτει τη Γενική Διεύθυνση Ελλάδας και Κύπρου στη Myriam Mezher
13:25
«Η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο ελκυστική»: Η αντίδραση του Γερμανού ΥΠΕΞ μετά το ισλανδικό δημοψήφισμα
13:25
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον 38χρονο για τους πυροβολισμούς στο κατάστημα - Τι υποστήριξε
13:25