ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μίκης Θεοδωράκης «εξομολογείται»: Θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο Ηλείας

Ο Μίκης Θεοδωράκης «εξομολογείται»: Θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο Ηλείας
EUROKINISSI

Τα παιδικά του χρόνια θυμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Μονόλογοι στο λυκαυγές».

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης αναρωτήθηκε τι θα ήθελε για πέντε λεπτά από την ζωή του και αμέσως επανήλθε στα γυμνασιακά του χρόνια στον Πύργο Ηλείας.

«Θα ήθελα να ήμουν στον Πύργο Ηλείας, όπου πήγαινα γυμνάσιο και κάθε βράδυ, μετά το φαγητό παρουσίαζα στους γονείς μου, τα τραγούδια που είχα γράψει. Κι αν ήταν και βαλς το χόρευαν κιόλας η μαμά και ο μπαμπάς», είπε, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Ως γιος δημοσίου υπαλλήλου ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς ο πατέρας του μετακινούνταν λόγω μεταθέσεων. Μεταξύ 1938-1939 έζησε στον Πύργο. Αυτή είναι μια πληροφορία που ελάχιστοι γνωρίζουν, ακόμη και ντόπιοι.

Η οικογένειά του έμενε στην συμβολή των οδών Περικλέους και Κολοκοτρώνη (σ.σ. κάτω από το λόφο του Επαρχείου πήγαινε στο –τότε- Γυμνάσιο Αρρένων.

Το σπίτι που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ένα από τα πρώτα διώροφα αρχοντικά της πόλης, που χτίστηκε πριν από 100 και πλέον χρόνια. Κατοικείται από γενιά σε γενιά και ανακαινίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την πόλη του Πύργου, τον Μάρτιο του 1993.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ