ΕΛΛΑΔΑ

Αποδοκίμασαν και γιούχαραν τον Σταθάκη στην Πτολεμαΐδα (pics&vid)

Αποδοκίμασαν και γιούχαραν τον Σταθάκη στην Πτολεμαΐδα (pics&vid)
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Εν μέσω συνθημάτων κι αποδοκιμασιών, για τις εξελίξεις με την ΔΕΗ, ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης έφτασε, λίγο μετά τις 18:30, στο κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αποδοκίμασαν τον υπουργό, κι όταν η κατάσταση πήγε να ξεφύγει παρενέβη, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης όπως και οι άνδρες της φρουράς του Υπουργού.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και ο υπουργός πέρασε χωρίς παρατράγουδα, αλλά με μία μαντινάδα

Λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του κτηρίου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, διάβασε μια μαντινάδα στον Υπουργό, λέγοντάς του ότι "ο Ψηλορείτης μια φορά εγέναγε αντάρτες μα όπως φαίνεται εδά γεννάει λιποτάκτες".

«Είμαστε μπροστά σε πολύ δύσκολες αποφάσεις αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ και να παραμείνει ο πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος, και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αυτός ο συσσωρευμένος πλούτος να παραμείνει στα χέρια του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης από το ορυχείο του Νοτίου Πεδίου στην Κοζάνη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακολούθησε επιδείξη ελεγχόμενης ανατίναξης σκληρών πετρωμάτων, μέσω της οποίας γίνεται η αποκάλυψη των κοιτασμάτων λιγνίτη, χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ορυχείο -το μεγαλύτερο των Βαλκανίων- και ευχήθηκε καλή δουλειά στους εργαζόμενους.

Ο κ. Σταθάκης μετείχε, επίσης, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία διοίκησης του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ νομού Κοζάνης και ενημερώθηκε από υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του ορυχείου Νοτίου Πεδίου, Κώστας Θεοδωρίδης και ο διευθυντής του λιγνιτιού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός.

Αμέσως μετά, ο υπουργός,θα επισκεφθεί την πέμπτη μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και το απόγευμα θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

3
11
14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ