ΕΛΛΑΔΑ

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (pics)

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (pics)
thestival.gr

Στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εισέβαλαν αντιεξουσιαστές, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φυλλάδια, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους, ζητώντας να δοθεί άσυλο σε όλους τους μετανάστες.

Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο ΠΑΜΑΚ, με αφορμή το συνέδριο με θέμα «Διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος και της ανθρωπιστικής κρίσης - Διάλογος για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας», το οποίο συνδιοργανώνει, η Έδρα UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια», που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με το «Ίδρυμα Καλλιόπης Κούφα για την Προαγωγή του Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι εργασίες του συνεδρίου μετά την παρέμβαση των αντιεξουσιαστών διεκόπησαν, καθώς πέταξαν αμπούλα, με αποτέλεσμα λόγω της έντονης δυσοσμίας να είναι αδύνατη η διεξαγωγή τους.

Οι αρμόδιοι περιμένουν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ωστόσο εξετάζουν και τη λύση το συνέδριο να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2

(Πηγή φωτογραφιάς thestival.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ