ΕΛΛΑΔΑ

48ωρη απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

48ωρη απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Απριλίου, έπειτα από σχετική ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, - καθώς, όπως σημειώνουν, παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες - αλλά και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου, περίπου 60 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι «παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για αντιμετώπιση του ζητήματος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2017», αλλά και παρά τις υποσχέσεις «για ομαλοποίηση της μισθοδοσίας των περίπου 350 εργαζόμενων συμβασιούχων σε όλη την Ελλάδα».

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, καλεί όλους τους εργαζόμενους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου από τα τμήματα της Υπηρεσίας Ασύλου σε όλη τη χώρα, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρουν πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι διαδικασίες εξόφλησης των εργαζομένων είναι στην τελική φάση και μέχρι το Πάσχα θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ