ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Αναζήτηση διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες

Ηράκλειο: Αναζήτηση διαμερισμάτων για τους πρόσφυγες
REUTERS/Michalis Karagiannis

Προσωρινή στέγαση σε διαμερίσματα, σχεδιάζει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα διαμερίσματα θα πρέπει:

- Να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης του Ηρακλείου ή σε περιοχές και οικισμούς πλησίον της πόλης.
- Να είναι κατάλληλα για τη στέγαση τεσσάρων έως έξι ατόμων.
- Να βρίσκονται σε τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως νοσοκομεία, κοινωφελείς δομές κ.λπ. και να υπάρχει σύνδεση με αστική-υπεραστική συγκοινωνία.

Την επίπλωση και τον εξοπλισμό των διαμερισμάτων, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών μετά το πέρας της σύμβασης, αναλαμβάνει ο μισθωτής (Αναπτυξιακή Ηρακλείου ή Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα προπληρωμής των ενοικίων έως το τέλος του 2017. Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι έως και τις 31/12/2017 με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά ή αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 9:00 έως τις 15:00, στις έδρες των εμπλεκόμενων φορέων.

Αναλυτικότερα, οι αιτήσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκμίσθωση των κατοικιών βρίσκονται στις ιστοσελίδες: www.anher.gr και www.ploigos-ea.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ